Wespen plaag verwacht

BERKELLAND – Naast Belgie, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, kan ook Nederland zich binnenkort opmaken voor de grootste wespenplaag ooit! Dit komt omdat het vorig jaar lang zomer bleef, (waardoor de wespen flink hebben kunnen paren). Vervolgens kregen wij een hele zachte winter (waardoor de wespen het massaal hebben overleefd) En als klap op de vuurpijl is de zomer dit jaar vroeg begonnen, met erg warme dagen tot gevolg! Momenteel zijn er al ruim 68% meer wespen geteld, terwijl dit uitsluitend de werknemers zijn! (slechts 10% van alle wespen). Rond begin augustus komen alle wespen naar verwachting tevoorschijn, met grote plagen tot gevolg.

In enkele steden zijn de plagen al waargenomen (duizenden bij elkaar!) maar echt provinciaal houden de wespen zich nog goed verborgen. Naar verwachting komen de plagen het eerst voor in Zuid-Nederland (net als de beruchte rups!) en vervolgens verspreidt de plaag zich steeds verder richting het Noorden.

Heb jij ook al last van wespen? Laat het ons weten, uiteraard zijn foto’s ook welkom!

 

Foto: Extreemweer.nl

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Wespen plaag verwacht”

  1. Ik ga er altijd vanuit dat er veel wespen op de mensen sfkomen als er weinig fruit op de grond ligt. Ze zoeken dan gewoon eten. Mij is dat opgevallen toen we hier een hele zware storm regen hagelbui hadden. De wespen bleven anders bij de fruitbomen. Toen hoefde je maar een snoepje in je mond te steken en ze vlogen rond je hoofd.

  2. In de bermen of hoek van je tuin wat fruitafval leggen, en je appeltje gewoon op de grond gooien ipv de vuilnisbak. het gaat ze om de suikers, want de larven zijn nu weg. Het is dus overleven en daar worden ze wild van.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven