Zomerfeesten Rietmolen van start

RIETMOLEN – Een mooi en zeer afwisselend programma, diverse thema’s en spelonderdelen, een Volendamse avond, een spectaculair Lunapark en veel aandacht voor de jeugd. De jaarlijkse zomerfeesten in Rietmolen, dit jaar op 11, 12, 13 en 14 juli zijn een feest voor iedereen.

De organisatie heeft er weer veel werk van gemaakt. Ook het feestterrein heeft dit jaar een andere indeling gekregen.
Donderdagavond wordt begonnen met de bekende avond ‘Rietmolen Live’; een muziekavond die vele invalshoeken kent. In de tent ontvangt muziekvereniging Amicitia het publiek. Daarna zullen diverse basisschoolleerlingen hun muzikale talenten tonen op het grote podium. Vervolgens speelt de begeleidingsband onder leiding van Henri ter Braak en Koen te Lintelo een divers repertoire, waarbij de zang wordt ingevuld door (oud-)Rietmolenaren. De avond wordt afgesloten met een knallende dj-battle.

De vrijdag begint ’s middags om 13.00 uur met een feestelijke kindermiddag. In de kleine tent vindt de BZT-show plaats en na afloop kunnen de kinderen buiten gebruik maken van het spectaculaire Lunapark dat er dit jaar weer prachtig uitziet. In de grote tent krijgen de senioren vanaf 14.00 uur een ludiek optreden van zang en toneel te zien. Vanaf 17.00 uur is het tijd voor alweer de 10de editie van het bedrijvenuurtje. Lokale dj’s en een special act zorgen voor de muzikale noot. Ook nieuw is dit jaar de speciaal-bier-area. De avond kent dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, een nieuw programma, speciaal voor de jeugd. Vanaf 21.30 uur knalt de avond los met FeestNation, Poar Neem’n Roadshow, SJAAK en Charly Lownoise. Daarnaast kan het publiek dansen op één van de muziekkanalen bij de Silent Disco.

Van volksspelen tot Volendam
De zaterdag start zoals ieder jaar met de traditionele volksspelen, vanaf 12.30 uur. Muziekvereniging Amicitia zal de jeugdprins- en prinses en de koning- en koningin begeleiden naar het feestterrein. Daar wordt vervolgens gestreden om de nieuwe titel bij het vogelschieten- en gooien, rond 15.00 uur gevolgd door het vijfjaarlijkse keizerschieten. Voor de jeugd is het Lunapark de gehele middag open. En ook aan de allerkleinsten is gedacht: zij kunnen eendjes vissen, spelen in het ballenbad en zich laten schminken. Daarnaast is de speciaal-bier-area open. De muziek komt deze middag van de band Kroepin.

Het zaterdagavondprogramma wordt dit jaar ingevuld met een Volendamse avond. In de grote tent treden de Tribute To The Cats, Jan & Anny en George Baker op. Legendarische namen uit het verleden, die nu weer grote bekendheid genieten. Voor Jan Keizer en Anny Schilder zal dit één van hun laatste optredens zijn. Zij zullen na 2019 niet meer gezamenlijk optreden.

Feest voor jong en oud
Zondag 14 juli staat garant voor activiteiten, muziek en gezelligheid. Vanaf 13.00 uur strijden alle dorpsbuurten weer om de prijzen bij de BROK Playbackshow. Prachtig om te zien en een vakkundige jury zal de teams beoordelen op hun prestaties. Buiten is voor de kinderen het Lunapark weer open met o.a. een piratenboot, tobbedansen, quads, klimwand, legoblokken, kidscorner en nog veel meer. Ouders kunnen de kinderen prima in het oog houden als ze op het terras of bij de diverse buitenbars een drankje nuttigen. Feest voor jong en oud dus. Muziek wordt verzorgd door de band Lead. De avond wordt op het grote buitenpodium afgesloten door QMusic The Party (inclusief het Foute Uur).

Voor de vrijdag- en zaterdagavond zijn kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar via onderstaande website.

zomerfeestenrietmolen.nl/tickets

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven