Computercursus voor beginners in Bibliotheek

BERKELLAND – In september starten er in drie Berkellandse Bibliotheken (Eibergen, Ruurlo en Borculo) computercursussen voor beginners, Klik & Tik geheten. Deze cursus is uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de computer. Voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is deze cursus gratis.

Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. U kunt vanuit uw luie stoel winkelen of een reis boeken. U kunt met uw computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook uw bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door uzelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk.
De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen wordt geleerd hoe internet werkt. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. De cursussen bestaan uit module van 6 lessen. Als u zelf een laptop bezit, dan zou het fijn zijn als u deze meeneemt. Heeft u geen laptop, dan kunt u tijdens de cursus gebruik maken van apparatuur van de Bibliotheek.

Opgave
Bent u een beginner en wilt u graag in een rustig tempo de eerste stappen op de digitale snelweg zetten? Schrijf u in voor Klik & Tik 1. De cursus bestaat uit 6 lessen van anderhalf uur. In Ruurlo begint de cyclus op maandag 2 september (15.00-16.30 uur), in Eibergen op woensdag 4 september (9.00-10.30 uur) en in Borculo op maandag 9 september (9.30-11.00 uur).
Wilt u deelnemen? En heeft u thuis een computer én een internetaansluiting? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929) of in de plaatselijke Bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (€ 53,00 per jaar bij betaling via automatische incasso) of door het betalen van het cursusgeld (€ 60,00).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven