KPN wil zendmast gewoon op Needse Berg

NEEDE – KPN heeft afgelopen week via de Gemeente Berkelland de omwonenden laten weten dat het van plan is een zendmast te plaatsen op de Needse Berg. KPN doet al jaren verwoede pogingen het mobiele bereik in dit deel van Berkelland te verbeteren. Tot nu toe nog zonder resultaat. Het telecom bedrijf heeft berekend dat een groot deel van Lochuizen goed mobiel bereik heeft met een mast op de Needse Berg. Omwonenden zijn het daar niet mee eens en hebben andere mogelijke locaties aan gedragen bij KPN. Het bedrijf heeft nu echter laten weten deze locaties ongeschikt te vinden en gaat door met een vergunning aanvraag voor het plaatsen van een mast op de Needse Berg.

Volgens omwonenden zou een bestaande mast aan de Noordijkerveldweg ook prima dienst kunnen doen voor KPN, ook noemden  locaties aan de Kipkesdijk en Markveldsedijk. KPN geeft echter aan dat hiermee een deel van de Diepenheimseweg dan nog geen bereik heeft, terwijl dit met een mast op de Needse Berg wel het geval is. De omwonenden zijn alles behalve blij met de mededeling van KPN en zijn strijdbaar. Ze hebben aangeven alles te zullen doen om een mast op die locatie te voorkomen, des noods tot aan de raad van state. 

WAT VIND BERKELLAND:

Wat vinden onze inwoners? We willen allemaal een goed mobiel bereik in onze leefomgeving, maar geen mast in onze eigen tuin. Hebben de omwonenden gelijk en moeten ze  er alles aan doen om de bouw van de mast te voorkomen? Of moeten ze een beter mobiel bereik niet in de weg staan en KPN hun gang laten gaan. Reageer op onze site of facebook pagina!

Deel dit artikel:

2 gedachten over “KPN wil zendmast gewoon op Needse Berg”

  1. Kustmatig opgewekte gepulste elektromagnetische straling stopt niet automatisch bij aankomst van het menselijk vel lezen wij op stopumts.nl

  2. bereik is best belangrijk, ingeval van ongevallen, brand enz. daarom zet je die mast op de plek waar hij het meeste bereik geeft aan ons. Het gaat niet om mooi… maar om functionaliteit.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven