PMD container soap gaat door

BERKELLAND – Het afval inzamelen houd de gemoederen in Berkelland al enige tijd bezig. Toenmalig wethouder Joke Pot stoeide er al mee, huidig wethouder Anjo Bosman had het er ook niet makkelijk om haar plan door de gemeenteraad te krijgen en de praktijk blijkt nog erger. Gisteren stond op de facebookpagina van Gerrit Muis een foto van niet opgehaalde PMD containers, terwijl dit volgens de afvalkalender wel op 1 augustus had moeten gebeuren. Muis zegt precies het zelfde als de vele reactie’s die Nieuws uit Berkelland binnen kreeg op diverse artikelen de wij plaatsten over dit onderwerp. De containers zitten over vol, ze stinken en men wil weer zakken. Vooral de frequentie van het ledigen is de Berkellander een doorn in het oog. D66 Berkelland kwam gisteren ook met een reactie, de partij van fractievoorzitter Han Boer heeft vragen gesteld aan het collega van B & W. D66 heeft inmiddels de signalen ook binnen gekregen dat de Berkellanders zich groen en geel ergeren aan het afval inzamel systeem in hun gemeente. 

D66 is bang dat de aangeschafte PMD container over een paar jaar zelf weer met de vuilniswagen mee kan, omdat het afval straks wordt gescheiden bij de afvalcentrale. Verder denkt D66 dat niet elk huishouden in Berkelland ruimte heeft voor nog een container, tevens maakt de partij zich zorgen over de over volle PMD container “Hierdoor gaan de PMD uiteindelijk weer in de grijze container” lezen we op de site van D66 Berkelland. Verder vind D66 dat er überhaupt geen financieel voordeel is voor de milieu bewuste inwoners “Je kunt alleen de grote van de grijze container zelf bepalen, voor de rest betaal je net zoveel als de rest van Berkelland”

Het college moet binnen 14 dagen reageren op de vragen van D66.

 

Foto: Facebook Gerrit Muis 

Deel dit artikel:

12 gedachten over “PMD container soap gaat door”

 1. Sorry om te zeggen, maar de bakken worden VEEL te weinig geledigd.
  Ik gooi nu alles in de bak die dan nog leeg is.

  Grijze kliko, 1 x in de maand, met vier personen is dat niet te doen.(wij zijn met z’n tweeën , in ook wij hebben al na twee weken de kliko vol
  Groene kliko, 2 maal in de maand, wat denk je met de afgelopen hitte? Veel te weinig
  Idem voor de pmd kliko, ook dit gaat helemaal mis.

 2. Neem een voorbeeld aan Oost Gelre
  In Eibergen had ik de grijze elke 14 dagen bomvol
  Door het scheiden van afval kan ik er bijna 3 maanden
  Over doen voordat de grijze container vol is.
  Uiteraard moeten de containers wel op tijd geleegd worden
  Maar hier werkt het perfect.

 3. Marielle Velmaat

  Het stinkt. Overal waar ik loop of fiets, stinkt het. Wij zijn met zes personen en inmiddels heb ik een overbelaste duim van het in stukken knippen van plastic ranja en schoonmaakflessen. Ik geef het op!! We willen best allemaal helpen, wij scheiden al jaren maar dit is een obsessie.

 4. Is niet te doen 4 weken met de pmd container denk dat Berkelland wil dat er niet gescheiden wordt nu Gaat er veel plastic bij de grijze in.de groene container werd ons ook al gegeven zonder dat daar om gevraagd werd (buitengebied) vies stinkding.

 5. De reactie zijn wel mooi van stinken tot een overbelaste duim. Het enige probleem is dat de PDM container te weinig geleegd wordt dit zou 1x in de 14 dagen moeten. Sinds wij afval scheiden kunnen we met een kleine grijze container toe en die hoef ook nog maar 1x per maand aan de straat. Maar het PDM neemt meer ruimte in beslag en ja dan gaan mensen flessen knippen. ( tip voor de de ranja mevrouw kijk eens of er wat anders is dan suiker ook goed voor de kids)

 6. Plastic flesjes in elkaar drukken zonder dop en dan de dop er weer op draaien. Drankkartons net zo, dop, eraf opvouwen, dop er weer opdraaien. Scheel heel veel ruimte.

  En 1x in de twee weken ophalen. Scheelt heel veel stank.

 7. Desiree Nusink

  Voor een gezin met 6 personen, is die container veel en veel te klein.
  Buiten dat is hier niet goed over nagedacht. Het was al bekend dat vooraf scheiden niet beter is dan achteraf scheiden. Toch moesten die dure containers aangeschaft worden. Waarschijnlijk moet dit terug verdiend worden door nu nog maar 1 keer in de maand te legen zowel grijs als de PDM.
  Maar het afval is niet minder, want er werd al gescheiden. Alleen ging het in zakken ipv containers. Dus hoezo de grijze ook minder legen?
  Daarbij gaan mensen het plastic afspoelen om zoveel mogelijk stank te voorkomen. Er wordt daardooreer kostbaar water verbruikt. Meer kosten, meer verspilling, ook niet goed voor milieu. Juist in de warme periode wanneer men wil dat we zuinig zijn met water, zal men het plastic vaker afspoelen omdat de stank dan op zijn hoogtepunt is.
  Heeft niemand bij de gemeente daarover nagedacht?

 8. Stap maar eens af van 1x in de maand
  gewoon weer 2x in de maand
  dan is iedereen tevreden geen stankoverlast meer en ook geen overvolle bakken meer
  hoe moeilijk kan het zijn

 9. wouter van acquoij-Vaags

  wij hebben een bed and breakfast en een kleine grijze een groene en een plastic en je zou denken dat we aan de kleine grijze niet genoeg hebben . nu deze is vaak te leeg en doen we er rommel in die we tegen komen rond huis enz. maar we scheiden plastic en papier komen ze halen . oude ijzer sparen we op zelf de bierdoppen enz.en brengen dit weer bij Heinhuis . de lege flessen vinden zich een weg naar de glas containers en dus . werkt scheiden van afval goed bij ons . de wil om te scheiden is een hobby geworden en doen het graag . enkel jammer dat mensen nog steed blikjes en plastic’s onder weg uit de auto keilen in het buiten gebied rondom eibergen . hetgeen wij dan weer opruimen . het statie geld op red bull blikjes mag van mij wel €.1,00 worden .

 10. Dat ze stinken klopt en ze zitten ook goed vol, maar als je de pakken e.d. plat maakt kan er veel meer in. Zo gaat het ook met de grijze container. Ik heb een kleine container voor een huishouden van 4 personen en heb daar genoeg aan. Ook een kwestie van goed scheiden denk ik. Daarnaast lees ik dat sommige containers vergeten zijn te legen, dat kwam met de plastic zakken ook voor en de grijze container wordt ook wel eens vergeten. Soms worden ze maar half geleegd, gebeurt ook nog wel eens. Dan zal de chauffeur wel haast hebben…. Kwestie van bellen met de inzamelaar en ze worden alsnog geleegd. Het zal vast goed komen met al die containers… Ik denk niet dat iedereen zit te wachten op een verhoging van de kosten voor afvalinzameling.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven