Poll: Paardenpoep moet worden opgeruimd


BERKELLAND – Nieuws uit Berkelland plaatste vorige week een poll op facebook, dit naar aanleiding van een foto die was verschenen op facebook. Daar zagen we in Eibergen paardenpoep midden op een fietspad in Eibergen. Nieuws uit Berkelland vroeg aan haar volgers of men het een goed idee vond dat er in Berkelland een opruimplicht voor paardenpoep gaat komen. De uitslag was overduidelijk, we kregen 973 stemmen binnen. Hiervan zei 89% graag te zien dat er een opruimplicht komt voor paardenpoep, en dat hier dan ook op wordt gehandhaafd. 11% heeft er geen problemen mee als paardenpoep blijft liggen “Paardenpoep bestaat voornamelijk uit gras” zo is een van de reactie’s. In de Berkellandse politiek is altijd veel aandacht voor hondenpoep, wat er opviel bij de reactie’s is dat veel mensen zich ergeren aan katten van een ander in hun tuin. Onze poll geeft dus aan dat het overgrote deel wil dat de ruiter de poep van zijn of haar paard moet gaan opruimen op de openbare weg. Wij vroegen Hans Pelle (PVDA) en Leo Morren(GroenLinks) naar hun mening.

Hans Pelle: “Ik ben van mening dat diegene die de openbare ruimte bevuild, ook verantwoordelijk is voor het weer schoon achter laten van diezelfde openbare ruimte. En of het hier nu gaat om hondenpoep, paardenpoep, zwerfafval of het achter laten van bezande en of bemodderde wegen door agrariërs en loonwerkers naar het bewerken van het land. Opruimen! Dus ja, de paardenpoep op het fietspad had opgeruimd moeten worden door de ruiter in kwestie. Dit alles kan in de APV opgenomen worden, als dat al niet van toepassing is. Dan dient er natuurlijk wel op gehandhaafd worden en daar zit denk ik nog wel een knelpunt.”

Leo Morren:  “Vorig jaar was ik in Gent. Daar hadden de paarden een vangnetje waar de mest invalt. Paardenmest is goed voor zo wel sier- als moestuin, voorkomt uitdroging van de grond, trekt bodemdieren aan en vermindert het zuurgehalte. Dus opvangen en gebruiken voor je tuin. Een mooi alternatief voor kunstmest!”

In september zullen er weer vergaderingen zijn van de Gemeenteraad, wij zullen dan met de camera in de aanslag staan om meer reactie’s van de raadsleden ophalen!

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Poll: Paardenpoep moet worden opgeruimd”

 1. Heren Hans Pelle en Leo Morren. PVDA EN GROEN LINKS.

  Zorg maar als onze Roeken Kolonie volgend jaar 2020 Weg is bij het oorlog monument .
  dan Herdenken wij onze Oorlogslachtoffers.maar.niet onze Roeken
  75 JAAR BEVRIJDING
  ALS jullie het niet kunnen ik kan dat WEl.
  DAN zij wij ook van onze Eikenprocessierupsaf.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven