Reurlse Zommerdagen keren volgend jaar terug

RUURLO – Ondanks de bomvol agenda in Berkelland, is de eerste editie van de Reurlse zommerdagen gisteren succesvol afgesloten. Het evenement viel dit jaar deels tegelijk met de jammarkt in Neede en de Rekkense bloemencorso. Toch wist het publiek de weg naar Ruurlo te vinden. Afgelopen zaterdag begonnen de festiviteiten met een vakantieborrel. Eigenlijk was het meer een vakantie afterparty, want men kon gezellig na praten over de vakantie terwijl Hike voor de muziek zorgde. De week ging verder met een kerkdienst in de tent, een brandweerdag voor de jeugd en op dinsdag stond de fietstocht “De Boer op” geprogrammeerd. De dinsdagavond was gereserveerd voor de korenavond. Deze wordt inmiddels al heel wat jaren in Ruurlo georganiseerd. Dit keer stonden er maar liefst 150 koorleden van 4 verschillende koren op het podium. 

De woensdag is al 40 jaar gereserveerd voor de braderie in combinatie met het folklore festival. Oude ambachten, oldtimers, standjes en folklorische dansen en muziek vulden de Ruurlose straten. In de avond stond de band Freeline nog in de tent en daarmee zitten de Zommerdagen er op. Een soort gelijk evenement werd in Ruurlo jaren onder het mom van de “Pompdagen” georganiseerd, maar die organisatie besloot een aantal jaren geleden de pijp aan maarten te geven. Meerdere keren slecht weer, teruglopende bezoekers aantallen en minder vrijwilligers waren hiervan de oorzaak. 

Onder de naam Reurlse Zommerdagen hoopt men in Ruurlo nu weer een traditie te kunnen voortzetten. In 2020 staan de Reurlse Zommerdagen gepland van 16 tot en met 19 augustus. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven