Ruurlose ruiterclub succesvol op Gelders Kampioenschap

RUURLO – Of het nu ging om het viertal met piepjonge pony-amazones die hun ‘kampioenschapsdebuut’ maakten op de regiokampioenschappen Gelderland en Flevoland afgelopen weekend in Zieuwent, of de gepokte en gemazelde springruiter Adrie van Rijn, allemaal streden de leden van PC en LR Ruurlo voor wat ze waard waren. Dat bleek heel wat, Adri van Rijn werd kampioen in het L-springen, Feline Blikman werd gehuldigd als reservekampioen B-dressuur bij de AB-pony’s.

Voor zowel Adri als Feline betekent dit dat ze automatisch zijn afgevaardigd naar het Nederlands kampioenschap, de Hippiade, in Ermelo begin september. Er waren meer mooie Ruurlose successen in Zieuwent, waar voor het eerst de kampioenschappen voor pony’s en paarden in hetzelfde weekend werden verreden. Marte Mulder had zich met twee pony’s geselecteerd en behaalde vrijdag met Verano een prachtige derde plaats in de M1-dressuur cat. DE. Daarmee sleepte ze meteen het ticket voor het NK binnen. Met haar andere troef, de schimmel Dani, werd ze 11e in het B-springen en mocht ze in de B-dressuur door naar de finale op zaterdag. Daarin werd ze knap negende. Ook Alana Toxopeüs selecteerde zich vrijdag voor de finale een dag later, maar dan in de Z1-dressuur. Zij viel daarin helaas buiten de prijzen.

Eerste keer Kür
Bij de paarden waren er finaleplekken én tickets voor de Nederlandse kampioenschappen voor Marian Nijen Es in de M2-dressuur (10e plaats) en Esther Penterman in het Z2. In deze laatste klasse mochten de beste deelnemers een kür op muziek rijden. Een heel mooie ervaring voor Esther, die dit voor de eerste keer deed met haar paard Chopin. Ze behaalden een nette achtste plaats in het sterke deelnemersveld.

Ervaring rijker
Op zaterdag stond eveneens de afdelingsdressuur op het programma. Onder bezielende leiding van Kim Kleine verscheen er een piepjong viertal met de kleinste leden van PC Ruurlo aan de start. Hoewel het voor iedereen behalve Feline Blikman de eerste keer was dat ze op zo’n groot en indrukwekkend kampioenschapsterrein reden, zetten ze samen met de pony’s hun beste beentje voor. Het resultaat was dat ze een persoonlijk record en een enorme ervaring rijker waren aan het einde van de dag. Daar werd dan ook prompt een fles (kinder)champagne op ontkurkt en Feline, Nena Bozic, Jet Gerritsen en Levi Heusinkveld kregen allemaal een mooie rozet van de club als herinnering.

Foto: Feline Blikman werd met haar AB-pony L’ami Noir reservekampioen in de B-dressuur tijdens de Regiokampioenschappen in Zieuwent afgelopen weekend. Foto gemaakt door Kristel Hissink.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven