Zien en spelen met het onzichtbare in Eibergen

EIBERGEN – Elke woensdag t/m zaterdag is in De Oude Mattheüs, Grotestraat 50, van 14.00 – 16.30 uur de expositie ‘On-zichtbaar..?” te zien. De Bathmense fysicus en kunstenaar Arie van ’t Riet exposeert er zijn röntgenfotografie. In prachtige afbeeldingen is één oogopslag zowel de buiten- als de binnenkant van planten en dieren te zien.

Het ‘on-zichtbare’ inspireerde de onderzoeker en wetenschapper Kees van der Werf uit Rekken. Hij ontwikkelde objecten waarmee bezoekers en bezoekertjes zelf kunnen spelen met het onzichtbare. Je kunt b.v. muziek maken zonder ook maar iets aan te raken of een smiley bevrijden uit de escaperoom. Er zijn geluiden te horen uit de kosmos en je leert hoe je van je smartphone een microscoop kunt maken en nog veel meer.

Spelen met het onzichtbare kan op vastgestelde tijdstippen, t.w. de zaterdagen 17 en 31 augustus van 14.00 – 16.30 uur.  Zie ook www.pkneibergen-rekken.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven