Farm Food Family van start

BERKELLAND – Fooddesigner Katja Gruijters verdiepte zich in ingrediënten en producten afkomstig uit de Achterhoek, in opdracht van het Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek. In dit pact werken negen gemeenten samen aan de identiteit en vitaliteit van de regio. Dat zijn Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

Katja Gruijters ging in gesprek met boeren, telers en producenten en traceerde families van ingrediënten en gewassen. Elke familie koppelde ze aan een gemeente op basis van historische, inhoudelijke of agro-technische gronden. Zo ontstond Farm Food Family.

Het verbindende thema is ‘familie’. Dat verwijst natuurlijk naar ‘naoberschap’: het charmante Achterhoekse systeem dat mensen nog altijd aanmoedigt om een beetje naar elkaar om te zien. Maar het verwijst ook naar het verbindende karakter van het project, dat bezoekers en bewoners, consumenten en producenten door middel van events en workshops bij elkaar zal brengen.

Er wordt nauw samengewerkt en afgestemd met professionals uit de agro- en foodsector. Zo zal dit project als opmaat fungeren voor Achterhoek Food, het platform dat de samenwerking versterkt tussen alle partijen die zich bezighouden met het produceren van voedsel in de Achterhoek.

Op 29 september 2019, aan het einde van de oogstmaand, vindt de aftrap van Farm Food Family plaats op het DRU Industriepark in Ulft. Daar worden negen installaties gebouwd, waarin iedereen kan kennismaken met de gemeentelijke gewas- en productfamilies. Wie de smaken van de Achterhoek écht wil beleven kan deelnemen aan een proeverij.
Vanaf oktober gaat Farm Food Family op foodtour door de Achterhoek. In elke gemeente wordt een workshop georganiseerd, waarin dieper in wordt gegaan op de verschillende families en de prachtige producten en ingrediënten uit de Achterhoek.

Zondag 29 september 2019 in het Ouhrlokaal op het DRU Industriepark (Hutteweg 24, Ulft)
13.00 Inloop
13.30 Welkom door Ester van de Haar, kwartiermaker Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek
13.35 Opening door Jan Markink, gedeputeerde Provincie Gelderland
13.45 Ontdek en proef de Farm Food Family onder leiding van Katja Gruijters!
17.00 Einde

De toegang voor het foodevent is gratis, aanmelden is gewenst. Deelnemen aan de proeverij kost €15. Meer informatie en inschrijven: http://www.farmfoodfamily.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven