Jan Waanders draagt voorzittershamer over

BORCULO – Dertig jaar lang was Jan Waanders voorzitter van “zijn” buurt. Wat zou de Prins Hendrikstraat in Borculo zijn zonder Jan Waanders, maar andersom net zo goed, wat zou Jan Waanders zijn zonder de Prins Hendrikstraat. Vrijwel iedereen in Borculo kent hem, de man met de markante en o zo herkenbare snor. Het fanatisme spat er van af als je hem ziet of spreekt. Elk jaar weer zorgde Jan er als voorzitter voor dat zijn straat er weer op en top uitzag tijdens de septemberfeesten. Dat deed Jan niet alleen, maar met de hele buurt. Echter was Jan altijd wel de grote aanjager van het geheel. Het afgelopen septemberfeest was de laatste voor Jan, als voorzitter dan. Jan draagt de voorzittershamer over aan, zeker geen onbekende van hem, Sander van Maasakkers. Uiteraard liet de buurt dit niet onopgemerkt voorbij gaan en werd Jan flink in het zonnetje gezet.

Foto’s: Jaime Lebbink

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven