Kliniek Oldenkotte mogelijk “Huis van de natuur”

REKKEN – In nauw overleg met de gemeente en het Rijksvastgoedbedrijf heeft Rijksbouwmeester Floris Alkemade voorgesteld om bij de voormalige kliniek Oldenkotte in Rekken ruimte te bieden aan een unieke ontwikkeling: ‘Het huis van de natuur’. Op dinsdag 24 september informeerde Alkemade inwoners van Rekken, de gemeenteraad en andere geïnteresseerden over deze voorgenomen toekomstige ontwikkeling en zijn advies om dit object terug te geven aan de natuur. De nadruk ligt daarnaast op cultuur en recreatie.

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat kliniek Oldenkotte leeg kwam te staan. Sinds die tijd zijn er diverse initiatieven geweest om het pand opnieuw te bestemmen, maar het is tot op heden niet gelukt om het pand een passende nieuwe invulling te geven. Het Rijksvastgoedbedrijf is eigenaar van het pand en hoopt met de plannen van de Rijksbouwmeester marktpartijen te interesseren voor de voormalige kliniek en de bijbehorende terreinen.

Binnenkort start het Rijksvastgoedbedrijf met een marktconsultatie. Daarin gaan ze aftasten of hiervoor een nieuwe eigenaar of een combinatie van partijen gevonden kan worden. Een transformatie waarbij een gebouw wordt teruggeven aan de natuur vond, voor zover bekend, nog niet eerder in Nederland plaats. Voor het Rijksvastgoedbedrijf is dit daarom een uniek project en het is benoemd tot ambassadeursproject.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven