Mysterie Needse “raamklopper” opgelost


NEEDE – Eind vorige week waren er een aantal ledenwervers actief van de leprastichting. Hun manier van werkte leverde veel onrust op in Neede. De vraag rees of de wervers wel betrouwbaar waren. Er werd ook volop gereageerd op een artikel was wij op deze site hadden geschreven. Het mysterie is nu echter op gelost. Patrick Roest heeft vandaag namens de leprastichting tekst en uitleg gegeven en excuses gemaakt voor de ontstane onrust. Hieronder de reactie van Patrick.

Goedemorgen,

Het spijt ons dat er ophef is ontstaan en dat mensen geschrokken zijn! Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
De Leprastichting werft inderdaad ook donateurs in Nee en omgeving. De Leprastichting is voor een groot deel afhankelijk van donateurs. Mede dankzij hen maken we steeds meer stappen om lepra te beëindigen en nieuwe gevallen van lepra op te sporen en genezen. Leprapatiënten geven we trainingen om hun wonden te verzorgen en leren we hoe ze met hun handicaps toch kunnen blijven werken, geld verdienen en deel kunnen uitmaken van de maatschappij.

Onze wervers vragen mensen aan de deur om ons daarbij te steunen met een structurele gift. Zij collecteren dus niet. En nemen ook geen contant geld aan. Al onze wervers hebben een jas of een shirt aan met het logo van de Leprastichting en hebben legitimatie bij zich met ons logo. Zo kunt u dus herkennen of zij echt voor ons werken. Indien u wilt doneren, dan noteert onze werver uw gegevens en krijgt u van ons een bevestigingsmail en wordt u tevens gebeld ter controle en hoe u het gesprek ervaren heeft. Indien u twijfels heeft, vraagt u zijn/haar naam en kunt u dit bij ons controleren.

Onze wervers mogen niet na 21:00 uur aanbellen of aankloppen. Ik heb hun dat net nogmaals gevraagd. Ook heb ik hen gevraagd om in Neede niet meer aan te kloppen, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen het als onveilig ervaren. Mocht u toch nog vragen of klachten hebben, belt u dan naar de Leprastichting 020-5950500 of stuurt u een email naar [email protected]

Hopelijk is hiermee het mysterie rond de ‘raamklopper’ in Neede opgelost.

@Marianne: u bent niet opgelicht. U heeft van ons een bevestiging gehad en het klopt. Nogmaals hartelijk dank voor uw donatie!

Met vriendelijke groet,

Patrick van Roest
Leprastichting

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Mysterie Needse “raamklopper” opgelost”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven