Needse sportweek in teken van sportkennismaking

NEEDE – Van maandag 23 t/m vrijdag 27 september in de Nationale Sportweek organiseert Sport Federatie Berkelland in samenwerking met het onderwijs en vele sportverenigingen en andere organisaties uit Neede en omstreken al voor de 16e keer de Needse Sportweek! Deze week staat voor de ongeveer 420 basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8 en een paar groepen 4 in het teken van sportkennismaking met 15 sportverenigingen/sportorganisaties. De kinderen maken verspreid over alle sportlocaties in Neede, Lochuizen en Rietmolen in deze week kennis met veel verschillende sporttakken en veel verschillende sportverenigingen. Vele vrijwilligers zullen deze week actief zijn om hun sportvereniging zo goed mogelijk te verkopen aan de jeugd.

Elke groep beoefent in de sportweek gedurende 2 dagen 2 verschillende sporten. Wanneer de kinderen groep 4 tot en met 8 doorlopen hebben, zullen zij uiteindelijke bijna alle sporten een keer gedaan hebben. Belangrijk doel hiervan is kinderen enthousiast te maken voor het sporten en daarnaast is gebleken dat kinderen sneller aansluiting vinden bij een sport als ze er al eens kennis mee hebben gemaakt.

Op maandag- en dinsdagmiddag van 12.30-15.00 uur komen de meeste kinderen van groep 4 t/m 6 in actie. De organisatie past de start van de lessen aan aan de verschillende schoolroosters. Op donderdag- en vrijdagmiddag is het de beurt voor groep 6 t/m 8. Iedere middag worden er aan een groep 1 sport aangeboden, behalve groep 8 zij krijgen 2 sporten per middag van 13-15 uur. Voor groep 8 is er een compleet keuzeprogramma mogelijk gemaakt! De leerlingen kunnen hun voorkeuren aangeven en daarbij uit maar liefst 6 sporten kiezen. De Needse verenigingen verzorgen de lessen en de scholen verzorgen de begeleiding van de kinderen per fiets of per auto naar de verschillende locaties.

Dit jaar wordt weer dankbaar gebruik gemaakt van de leidinggevende en organisatie capaciteiten van enthousiaste leerlingen van 3 havo en 3 VWO van Het Assink lyceum Julianastraat uit Neede tijdens de Needse Sportweek. Zij worden ingezet in het kader van de maatschappelijke stage en zullen de catering verzorgen en de diverse trainers assisteren bij de verschillende sporten. Er komt een flyer op de websites van de scholen en http://www.sportfederatieberkelland.nl te staan waarin alle verenigingen zich presenteren en waarin een aantrekkelijk kennismakingsaanbod van elke vereniging zit! De Needse Sportweek wordt mede mogelijk gemaakt door Zwembad ’t Spilbroek, Bakkerij Stroet, De Vrolijke Pompoen, EHBO Neede en Albert Heijn Neede.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven