Weekblad “Berkelland Nieuws” gaat verdwijnen

BERKELLAND – Het huis aan huisblaadje “Berkelland Nieuws” gaat verdwijnen. Dit besluit komt voort uit een deal van DPG Media (voorheen de Persgroep) en Achterhoek Nieuws B.V. Deze partijen gaan samenwerken en hebben besloten om in elk gebied nog maar een huis aan huisblaadje uit te brengen. In Berkelland vielen elke week twee, veel op elkaar lijkende, weekblaadjes op de mat. Dit is vanaf 1 november verleden tijd. Vanaf dan wordt alleen het Achterhoek Nieuws huis aan huis gebracht. In Berkelland overigens in twee editie’s te weten: Ruurlo-Borculo en Neede-Eibergen.

Een zelfde ontwikkeling zien we in de rest van de Achterhoek, daar komen ook een aantal titels te vervallen. Nieuw dat Achterhoek Nieuws B.V. eens per maand de “Achterhoek Courant” gaat uitbrengen. Dit wordt een blaadje met veel achtergrond informatie. De “Achterhoek Courant” wordt verspreid in de hele Achterhoek. 

Veel inwoners van Berkelland verwarde onze website https://www.nieuwsuitberkelland.nl nogal eens met het weekblaadje Berkelland Nieuws. Wij kregen vaak klachten binnen van mensen die het krantje niet bezorgt hadden gekregen of mailtjes van moeders die vroegen of hun kids nog een zak centje konden bij verdienen door middel van het bezorgen van het krantje. Waarschijnlijk behoort deze verwarring vanaf 1 november tot het verleden. Dan zijn wij nog de enige echte Nieuws uit Berkelland. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven