Aanpak vuurwerkoverlast “lastige zaak”

BERKELLAND – Afgelopen zondag verscheen er een artikel op Nieuws uit Berkelland over een jongeman die Schotse Hooglanders (koeien) bekogeld had met vuurwerk. De dader werd op heterdaad betrapt, de kruid dampen waren zelfs op de foto’s nog goed te zien. Bij de redactie kwamen tientallen reactie’s binnen over vuurwerk overlast binnen onze gemeente. Eigenlijk kwamen er reactie’s uit alle kernen. Zowel burgemeester Joost van Oostrum, als ook, de politie Berkelland reageerden op het bericht. Onze burgemeester zegt: “Deze actie is inderdaad weerzinwekkend. Gezien de getoonde foto van de vermoedelijke dader verwacht ik dat we er wel achter komen wie dit gedaan heeft. Hopelijk nemen de ouders ook hun verantwoordelijkheid.” Dat de oplossing van vuurwerk overlast voor een groot deel van de verantwoordelijkheid van de ouders zal moeten komen, lijkt duidelijk te worden uit de reactie van de Politie Berkelland: “We doen ons uiterste beste. We hebben ’s avonds en ’s nachts maar een politieauto voor de hele gemeente. Je zult begrijpen dat we dan niet overal tegelijk kunnen zijn. Meestal zijn we druk met meldingen, die onze meldkamer op volgorde prioriteert en doorgeeft.”

Onze redactie heeft de burgemeester gevraagd wat er de komende maanden zal worden gedaan om de vuurwerk overlast aan te pakken, zijn antwoord: “We zijn daarover in overleg met de politie. Lastig is de handhaving, op heterdaad betrappen is noodzakelijk maar moeilijk.” De burgemeester wijst er wel op dat vuurwerk overlast altijd gemeld dient te worden bij de politie.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven