Achterhoek Berkelland Rally te zien op RTL 7


EIBERGEN – Komende zaterdag zal de eerste uitgave van de Achterhoek Berkelland Rally verreden worden. Met uitdagende klassementsproeven en een deelnemersveld variërend van achterwiel aangedreven klassiekers tot R5 auto’s die tot de ‘koningsklasse’ van de Nederlandse rallysport behoren, hoopt de organisatie op een autospektakel voor jong tot oud. Aanstaande zondag zal er van 16 tot 16.30 uur aandacht besteed worden aan de rally op TV. Het RTL 7 programma “RTL GP Rallyspecial” zal een verslag uitzenden van de eerste editie van de rally in Eibergen. Op zaterdag 12 oktober wordt het programma nogmaals uitgezonden. Mensen die langs de route staan en filmpjes hebben van de rally kunnen die naar het RTL 7 programma mailen via [email protected]

Programma rally
Het episch centrum van de Achterhoek Berkelland Rally bevindt zich in Eibergen. Op het industrieterrein De Kiefte zal het servicepark gevestigd zijn waar de monteurs de auto’s zullen prepareren voor de rally. Rond de klok van enen zal de eerste equipe vervolgens vertrekken richting het centrum van Eibergen, waar ze in het openluchttheater één voor één weggevlagd worden.

Na de start in het openluchttheater zullen de rijders beginnen aan het echte werk, namelijk de klassementsproeven op snelheid. In totaal zullen er drie verschillende proeven verreden worden die elk twee keer worden verreden. Deze proeven worden verreden in de omgeving van Rekken, Beltrum en Eibergen. Op laatst genoemde proef kunnen bezoekers met een entreeticket die in het informatiepakket te vinden is genieten van het publiekspunt ten westen van het Hof van Eckberge. Vanuit de Lintveldseweg steken de rijders de N18 over, om vervolgens een haarspeldbocht naar links te maken. Spektakel gegarandeerd dus! Aanrijden kan het beste gedaan worden via de Oude Borculoseweg waar een parkeerplaats zal komen. In totaal zullen de equipes 80 kilometer op snelheid rijden, waarvan ongeveer 12 kilometer op onverharde ondergrond zal zijn. Rond de klok van 17:45 uur zal de eerste equipe weer terugkeren in het openluchttheater. Grote vraag is natuurlijk welke equipe hier de campagne mag ontkurken en de winnaar van de eerste Achterhoek Berkelland Rally wordt.

Randprogramma
Vanaf twaalf uur ‘s middags tot elf uur ‘s avonds is het Eibergse park De Maat de locatie van verschillende randevenementen van de rally. Zo zullen de hele middag verschillende voertuigen te bewonderen zijn die hebben meegedaan aan de befaamde Dakar Rally en zijn er verschillende supercars zoals Aston Martins en Jaguars aanwezig. De jeugd kan tegen het geringe bedrag van €5,- op de speelweide van verschillende attracties genieten. Een kofferbakverkoop maakt het middagprogramma compleet. Ook in de avond gaat het nieuwe rallyfeest nog door. In de feesttent bij De Maat zullen verschillende bandjes en Dj’s voor een swingende afsluiter zorgen, ook al omdat de prijsuitreiking hier om 20:00 uur plaatsvindt. Niet te missen is de professionele vuurwerkshow die om 21:00 uur voor een knallende afsluiter van de dag gaat zorgen.

Informatiepakket
Om optimaal van de rally te kunnen genieten kunnen bezoekers voor slechts €5,- een informatiepakket kopen. In dit pakket zitten gedetailleerde kaarten van de klassementsproeven, het tijdschema, een toegangsbewijs voor het publiekspunt bij klassementsproef Eibergen en de deelnemerslijst. Met dit pakket heb je dus meteen alle informatie die je móet weten van de Achterhoek Berkelland Rally tot je beschikking. Bekijk hier de verkooppunten van de informatiepakketten https://achterhoekberkellandrally.nl/bezoekers/

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven