Alsnog voetbaltoernooi voor vluchtelingen bij Sportclub Neede

NEEDE – Op donderdag 24 oktober van 9.30 tot 14.30 uur is de gemeente Berkelland gastheer van het Euregionaal voetbaltoernooi voor vluchtelingen. Dit toernooi wordt gehouden op sportpark ’t Haantje, bij Sportclub Neede, dat dit jaar haar 100-jarig jubileum viert. Het toernooi zou op zaterdag 29 juni gehouden worden, maar moest toen vanwege de hitte worden afgelast. Het toernooi wordt georganiseerd door de Sportfederatie Berkelland en het gemeentelijk team vluchtelingen, in samenwerking met de Europäische Akademie des Sports en Achterhoek in Beweging. Teams uit de Achterhoekse gemeenten en aangrenzende Duitse gemeenten doen mee: Berkelland, Varsseveld, Dinxperlo, Winterswijk, Doetinchem, Bocholt, Isselburg en Borken.

Het toernooi maakt onderdeel uit van een bredere samenwerking tussen de Euregionale gemeenten op het gebied van vluchtelingen en integratie. Vorig jaar werd het toernooi in Bocholt gehouden. Het Berkellandse team veroverde toen de derde plek. De teams spelen met de KNVB-regels van 7 tegen 7 voetbal.
De prijsuitreiking door burgemeester Joost van Oostrum is om 14.00 uur. Buiten het voetbaltoernooi om zijn er ook nevenactiviteiten voor het publiek en gezinsleden van de deelnemers, zoals beachvolleybal en jeu de boules.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven