Amateurvoetbal in Berkelland van 27 oktober

BERKELLAND – Ruurlo leed vandaag een gevoelige nederlaag, de ploeg verloor van “mede rode lantaarn drager” Montferland en staat daarmee nu moedeloos alleen onderaan. Hoe anders is de stemming in Borculo, Reünie won vanmiddag ook haar vijfde wedstrijd van het seizoen door doelpunten van Danny Verhoeven, Jorn Geerligs en Colin Bouwhuis werd het 0-3 tegen Twenthe Goor. Sportclub Neede (foto) begon twijfelachtig aan het duel met BSC Unisson, maar liep uiteindelijk ruim weg van haar tegenstander. Na de 2-2 was het verzet van de heren uit Boekelo gebroken en werd het 2-6 door doelpunten van Van Dijk, W. Meeringa, drie keer J. Meeringa, twee keer Klein Bruinink. VIOS Beltrum tegen Rietmolen was voor Kevin Vos en Ruud Denekamp een weerzien van hun oude ploeg. VIOS behaalde een zeer terecht zege op een “pover” Rietmolen. Van een hoog niveau was de eerste helft niet. Rietmolen gokte op de counter, echter was het VIOS dat in de 35ste minuut op voorsprong kwam via Ian Groot Zevert. VIOS verzuimt hierna verder weg te lopen en geeft daarmee Rietmolen nog twee grote kansen. Na rust hield Rietmolen nog 15 minuten stand en toen was het showtime. Via Wiegerinck, Walterbos, Klein Gunnewiek en Ratering werd het maar liefst 5-0.

FC Eibergen verspeelde opnieuw punten. Dit keer kwam de ploeg van Arno Leppink niet verder dan een 3-3 tegen UDI. Dat lijkt nog niet eens zo slecht tegen de Enschedese nummer 3 van de competitie, echter zal het score verlopen duidelijk maken dat er echt punten zijn blijven liggen. FC Eibergen was namelijk op een 3-0 voorsprong gekomen via Slaats, Roerdink (strafschop) en nogmaals Slaats. Met nog 35  minuten op de klok leek er niets aan de hand voor de Eibergenaren, echter kwam UDI knap terug door te scoren in de 62ste, 85ste en 97ste(!) minuut.

In de vijfde klasse zagen we een korfbal uitslag bij DEO tegen EGVV. De formatie uit Gelselaar wist uiteindelijk de zege over de streep te trekken door 3 doelpunten van Matthias Hilhorst en 2 van Jelle Klein Braskamp. Einduitslag 4-5 in het voordeel van EGVV. Zelhem was te sterk voor GSV’63 dat net als vorige week veel te slap aan het duel begon. Na 30 minuten komt de formatie van Dennis Arentsen door een ongelukkige tegengoal op achterstand. 12 minuten later wordt Shane Holtkamp gevloerd en volgde een strafschop. Frank Rensink benut deze. In de tweede helft strijden beide ploegen voor de zege, in de laatste minuut krijgt Zelhem een corner welke wordt binnen gekopt. Rekken wint wederom, dit keer met 4-1. Merijn Roos was de man van de wedstrijd. Hij scoorde voor rust 3 keer, een zuiver hattrick dus. De ruststand was ook 3-0. Na rust maakte Joey Vos de vierde namens Rekken. Trainer Mark Roossink was tevreden “Wederom goed resultaat, ondanks dat we een matige wedstrijd speelde” Lochuizen kon volgens trainer Peter Groot Kormelink tot aan de 70ste minuut prima mee komen, daarna was echter gedaan met de rood hemden “We krijgen 3 doelpunten tegen in 5 minuten, dan geef je de wedstrijd dus echt weg” zegt Groot Kormelink. Eindstand Lochuizen – Erix 1-6. Haarlo wist hoogvlieger Vosseveld te verrassen. In Winterswijk werd het door doelpunten  van Bas Harmsen, Mike Mengerink en Niels Oortwijn 2-3 in het voordeel voor de ploeg van trainer Raymond van der Heijden.