Ambulance bij Tormijnschool in Noordijk

NOORDIJK – Is er een ernstig ongeluk gebeurd op de school in Noordijk? Nee hoor, gelukkig niet. De ambulance die daar afgelopen dinsdag op het plein stond was er in het kader van de Kinderboekenweek! Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Reis mee!’, dit gaat over reizen en over verschillende voertuigen, vandaar dat de ambulance was uitgenodigd. De ambulancebroeders van het witte kruis hebben alle leerlingen in een half uur uitgelegd wat de ambulance doet en de leerlingen mochten een kijkje nemen in en rond de ambulance. Ook werd gedemonstreerd hoe een brancard werkt. Er was daarna nog ruimte voor goede, diepgaande vragen als: ‘Hoe hard mag een ambulance eigenlijk als de sirene en het zwaailicht aan staan?’ en ‘Wat is het meest traumatische dat u ooit heeft meegemaakt op de ambulance?’. De leerlingen vonden het erg interessant en ontzettend leerzaam!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven