Berkellandse boeren bereiken het Haagse Binnenhof

DEN HAAG – Midden in de nacht vertrokken ze vanuit de Achterhoek naar Den Haag, Wouter Bos uit Gelselaar en Stefan Emsbroek uit Neede. Vanaf de verzamel post bij Wouter zijn boerderij vertrokken de heren woensdagmorgen om 3 uur richting Den Haag. Er was vooraf al aangekondigd dat de boeren het Binnenhof moesten gaan weren, daar waren zij niet welkom. Wouter en Stefan hebben het echter toch gered tot aan het Binnenhof, wellis waar niet met hun trekker, maar toch. Het protest zal gisteren niemand zijn ontgaan. Voor de derde keer in korte tijd lieten de boeren van zich horen. Zij zijn het niet eens met het stikstof beleid van de overheid. Organisator Farmers Defence Force heeft inmiddels de burgers bedankt voor hun begrip en steun. Als dank daarvoor is er vanmorgen (donderdag 17 oktober) een Boer-Burger ontbijt. Daarvoor moet je overigens wel naar Den Haag.

Foto: Wouter Bos

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven