Berkellandse boeren ook onderweg naar Den Haag

BERKELLAND – Boze boeren zijn onderweg naar Den Haag om daar massaal te protesteren. Vanuit Berkelland zijn er ook boeren onderweg met hun trekker. Deze foto is van Niels Leerink, boer uit Eibergen, die al vroeg op pad ging. Door het boeren protest is de dinsdagmorgen spits een zeer drukke. Boeren vragen aandacht voor hun positie in de maatschappij, de continue wijzigende regelgeving en het algemeen gebrek aan begrip en respect voor het boerenwerk. Boeren zijn boos, ontevreden, verontwaardigd maar bovenal: ze voelen zich niet gewaardeerd. Die waardering en trots moeten terug. De kloof tussen boer en burger moet worden verkleind. Er moet balans komen in het maatschappelijk debat, waar veelal NGO’s de boventoon voeren. De stem van de landbouw moet net zo hard klinken als die van dierenactivisten.

Duizenden boeren en trekkers
De actiedag zal draaien om trots. Boeren laten zien dat ze samen kunnen optrekken, voor de toekomst van de sector. De actiebereidheid is groot. Niet alleen onder veehouders, ook akkerbouwers voelen zich aangesproken. Dat een jonge akkerbouwer zich opwerpt als mede-organisator en woordvoerder, zegt veel over het collectieve gevoel van de sector.

De organisatie rekent op duizenden boeren en trekkers. Ook thuisblijvers dragen hun steentje bij. Boeren zetten trekkers met spandoeken aan de weg of hijsen de vlag ondersteboven in de mast. Anderen delen dinsdagochtend agrarische producten uit aan burgers of op scholen, om te laten zien waar ze dagelijks voor werken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven