Bezoek Atelier Zwierige Penseel in Eibergen tijdens de Nationale Kunstweek


EIBERGEN – Van 9 tot en met 17 november vindt in heel Nederland de zeventiende editie van de Nationale Kunstweek plaats. Daarvoor hebben nu al honderden kunstenaars, organisaties en gemeentes zich aangemeld. Een groot aantal ateliers, kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, musea en gemeenten biedt tijdens de Kunstweek extra inspirerende activiteiten, workshops, aanbiedingen, exposities en meer, waardoor kunstliefhebbers in heel Nederland een week lang extra van beeldende kunst kunnen genieten.

De Kunstweek start op 9 november met de bekendmaking van de Kunstenaar van het jaar.
Ook verschijnt het nieuwe Jaarboek Kunstenaars. Tijdens de kunstweek zijn in heel Nederland kunstzinnige locaties te bezoeken. Ook organiseren veel galerieën, musea, lokale verenigingen en meer, speciale activiteiten zoals exposities, workshops, demonstraties en rondleidingen. Ook staat bij meerdere gemeentes beeldende kunst een week lang extra in de belangstelling.

De Kunstweek wordt afgesloten met het Landelijk Atelierweekend op 16 en 17 november. Dit evenement is binnen enkele jaren uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. Tijdens dit weekend stellen honderden kunstenaars in heel Nederland hun atelier open voor het publiek.

Ook Atelier Zwierige Penseel in Eibergen zal dit jaar weer deelnemen aan de Nationale Kunstweek en het Landelijk Atelierweekend. Van 11 t/m 17 november bent u dagelijks welkom tussen 14.00 en 17.00 uur. Eigenaresse Jenneke Brunnekreeft toont haar nieuwste schilderijen en geeft demonstraties in diverse schildertechnieken. U vind Atelier Zwierige Penseel aan de Hagensweg 3, 7152 BR Eibergen meer info via http://www.jennekebrunnekreeft.nl

Omdat 2019 het Rembrandt-jaar is, prijkt Rembrandt op het themabeeld van dit jaar. Kunstliefhebbers vinden op http://Kunstweek.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens de Kunstweek te bezoeken zijn, evenals meer informatie over het Landelijk Atelierweekend, Kunstenaar van het jaar, de Nationale Kunstdagen en andere evenementen tijdens de Kunstweek.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven