Countryzanger Ben Steneker en dochter Carmen in Borculo

BORCULO – Al 60 jaar is Ben Steneker hét gezicht van de countrymuziek in Nederland. In 1959 bestormde hij de toenmalige hitparade en nestelde zich op de eerste plaats met de song ‘Send me the pillow that you dream on’. Hij bracht de countrymuziek naar Nederland en is daarvan nog steeds de onbetwist beste vertolker. Op zaterdag 2 november treedt hij op in Zaal Peters, Steenstraat 7 in Borculo, samen met zijn dochter Carmen. De Zonnebloem, afdeling Borculo-Haarlo viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Het geeft dit feestelijk gebeuren extra glans met dit unieke optreden, waarbij iedereen van harte is uitgenodigd en dat om 14.00 uur begint.

In 1960 startte Ben zijn solocarrière. Hij verwierf in de volgende jaren landelijke bekendheid met enkele hits, waarvan From a jack to a king een hitsucces werd, dat hij later niet meer heeft weten te overtreffen. Maar hij werd erdoor wel een steeds meer gevraagde countryartiest. Hij opende samen met zijn vrouw eind jaren zeventig in Haaksbergen zijn eigen country-club, waar hij vele binnen- en buitenlandse gasten ontving. Ook in de USA trad hij op tijdens festivals voor tienduizenden country-fans. Hij deelde het podium met sterren als Johnny Cash en Wanda Jackson. In 1994 werd hij opgenomen in de America’s Old Time Country Music Hall of Fame. Hij werd daarmee The Godfather of Dutch Country Music.

Dochter Carmen nam op 8-jarige leeftijd haar eerste single op. Vanaf 2000 vormt zij met haar vader een duo. In 2005 brachten zij het album ‘Like father, like daughter’ uit. Ook Carmen vierde grote successen in Amerika, solo en in duetten met haar vader. De laatste jaren zijn zij graag geziene artiesten in Engeland en Ierland. In Nederland trekken zij nog steeds volle zalen.

Kaarten zijn te verkrijgen telefonisch 06-55940811 of 0545-273469 (€ 7,50) of aan de kassa (€ 10,00).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven