Elfde editie Kolderhoeveparty

RIETMOLEN – Vorig jaar vierden ze nog een jubileum, terwijl het zomaar de laatste editie van de Kolderhoeveparty kunnen betekenen. Omdat de manege, die het decor vormt voor het jaarlijkse feest, te koop was gezet. Maar omdat er nog geen nieuwe eigenaar is, wordt zaterdag 16 en zondag 17 november de elfde editie van de Kolderhoeveparty gehouden. Met andermaal manege De Kolderhoeve – exact op de grens van het Achterhoekse Rietmolen met het Twentse Haaksbergen – als plaats van handeling. “Het is fantastisch dat we weer gebruik mogen maken van deze schitterende locatie, om er weer een mooi en gezellig evenement van te maken”, zegt Janny Rupert van café Van Otten in Rietmolen. In dit etablissement zag de party ooit het levenslicht. “Het begon ooit, zoals iedereen ondertussen wel weet, in ons café. Omdat liefhebbers van piratenmuziek zich beklaagden over de muziekkeus tijdens de zomerfeesten hier in de regio. ‘Organiseer dan zelf eens wat’, werd er al snel gezegd. Wat die jongens prompt deden.” Intussen hebben ze het stokje doorgegeven. “Toen ze er na een paar jaar mee ophielden, hebben mijn broer Gerco Thijsen en onze gezamenlijke kameraad Erik Vollenbroek het overgenomen. Na tien jaar is Erik gestopt, hij vond het tijd voor wat anders. Mieke Boswinkel volgde hem op.”

Begrip onder feestgangers
Het evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip onder de feestgangers in de Achterhoek en Twente. “De party is uitgesmeerd over meerdere dagen, maar de laatste jaren is het de meeste dagen uitverkocht.”
De zaterdagavond is sinds enkele jaren gereserveerd voor jongeren. Er zijn optredens van de Feestnation, Bende van Ellende en een Fout Halfuur met Danny Panadero. Deze shows beginnen om 21.30 uur. “Kaarten voor zaterdag zijn uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar. Dit vanwege het maximaal aantal toegestane bezoekers.”
“Zondagmiddag staat in het teken van de gezelligheid”, aldus Janny Rupert. “Voor de piratenliefhebbers de welbekende band De Calimero’s, de Perfect Showband en de Capri Roadshow zorgen voor een gezellige middag en avond voor zowel jong als oud.”

Voor meer info zie: http://Kolderhoeveparty.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven