Gezamenlijk huizen isoleren in Gelselaar

GELSELAAR – Inwoners van Gelselaar die interesse hebben om binnenkort hun huis te isoleren, zijn op 7 november vanaf 20:00 uur van harte welkom in het Dorpshoes, Pastorieweg 10 te Gelselaar. Een aantal buren is aan de slag gegaan met een passend aanbod voor isolatie en vertelt hier graag meer over. Door dit samen te doen is het voordeliger en makkelijker.

Verduurzaming is een onderwerp dat steeds meer leeft in Gelselaar. Een groep enthousiaste bewoners heeft daarom de krachten gebundeld in de werkgroep ‘Duurzaamheid Gelster Besteet’ en is voor alle buren aan de slag gegaan met een mooi aanbod voor isolatie. Zij hebben hiervoor verschillende offertes van leveranciers uit de regio vergeleken op basis van kwaliteit, service en prijs. Tijdens de bijeenkomst presenteren zij het aanbod en vertellen over het selectieproces. De gekozen leverancier, ETS Isolatie uit Enter, zal tijdens deze avond ook aanwezig zijn om het aanbod toe te lichten.

Gunstige tijd
Voor bewoners van Gelselaar is het isoleren van het huis nu zeer gunstig. Niet alleen profiteren zij dankzij de werkgroep van een scherp aanbod, de gemeente biedt ook een subsidie van maximaal 750 euro voor het isoleren van het huis. Daarnaast is er op 2 september een landelijke isolatiesubsidie beschikbaar gekomen, waarmee circa 20% van de kosten vergoedt kan worden. Informatie hierover is te vinden op https://verduursaamenergieloket.nl/financieel/subsidies/subsidies-gemeente-berkelland/

Aanmelden
Inwoners die willen komen en interesse hebben in isolatie kunnen zich aanmelden via de buurkracht-app. Deze is gratis te downloaden in de App (IOS) of Play (Android) store (zoek op buurkracht). Ga naar ‘Collectieve isolatie actie in Gelselaar’ en klik op ‘ik doe mee’. Op de bijeenkomst kunnen bewoners meteen vrijblijvend een offerte aanvragen. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen. Het buurtteam is ook bereikbaar via [email protected].

Buurkracht en Energieloket
Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijk initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet. Buurkracht is iets wat buren tezamen hebben. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven