Groep 8 aan de macht van start gegaan

BERKELLAND – De leerlingen van de groep 8 hadden zich de afgelopen weken al goed voorbereid en gisteren was het dan zover. De raadzaal in het Gemeentehuis van Berkelland werd even overgenomen door de leerlingen. De leerlingen namen deel aan workshops die gegeven werden door raadsleden en wethouders. Ze discussieerden over belangrijke thema’s als vrijheid, solidariteit en gelijkwaardigheid. Vanuit hun standpunt presenteerden zij voor even een eigen politieke partij. Ook deden ze mee aan een quiz en kregen ze een rondleiding door het gemeentehuis. Hoogtepunt van het bezoek was natuurlijk de kinderraadsvergadering. Een vergadering, met de kinderen zelf in de hoofdrol en onder leiding van de voorzitter van de ‘echte gemeenteraad’, burgemeester Joost van Oostrum. De kinderraadsleden wisselden standpunten en meningen uit over hun eigen voorstellen. Uiteindelijk werd er democratisch gestemd. De bedoeling van het project is dat de leerlingen op speelse wijze kennismaken met lokale democratie. Zo leren de kinderen dat je als inwoner invloed kunt uitoefenen op de keuzes van je gemeente. De eerste groep is gisteren op bezoek geweest in het Gemeentehuis, de tweede groep volgt 15 november. 

De deelnemende scholen zijn: De Sterrenboog, St. Jorisschool, H.W. Heuvelschool, IKC Het Simmelink, Dr. Ariënsschool, basisschool Kisveld, K. Zwartschool, OBS de Driesprong, OBS Noord, Tormijnschool, IKC De Berkel, CBS Wonderwijs, Kardinaal Alfrink, Kiezel en Kei.

Foto’s: Gemeente Berkelland

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven