Heeft de Berkellander straks 4 containers voor de deur staan?

BERKELLAND – Als het aan de VVD Berkelland ligt staan er straks 4 containers bij de Berkellander buiten. Tenminste, als je dat wilt. Sinds 1 juli is de plastic PMD zak vervangen voor een PMD container in de gemeente Berkelland. Dit levert van meet af aan grote discussie op. Afgelopen week heeft er op de facebook pagina van Nieuws uit Berkelland een poll gestaan. Behalve dat we honderden reactie’s kregen hebben er ook 959 mensen gestemd. We vroegen of de Berkellanders de zakken terug wilden, dit wil 31% het liefst. Zij zeggen dus: weg met die container en weer terug naar de zakken aan de weg. De meerderheid van de stemmers (69%) wil de container echter houden. Grote maar is wel dat deze dan eens per 14 dagen geledigd moet worden. De zakken werden wel eens per 14 dagen opgehaald, de container wordt slechts elke 4 weken geleegd.

Conclusie is dat de Berkellanders de container prettig vinden. Vooral hygiënischer is een veel gehoorde opmerking “Niet meer die stink zakken binnen hoeven te bewaren” is het grote voordeel. Wel wil men graag vaker een vuilniswagen langs de deur die de PMD container weer leeg maakt. Gezinnen vanaf 4 personen merken toch veelal op dat eens per 4 weken niet haalbaar is. Met bijna 1000 stemmers lijkt onze poll toch redelijk representatief.

De VVD Berkelland merkte de uitslag van de poll ook op, na het inspreken van Tom Lodders uit Gelselaar afgelopen dinsdag in de commissie vergadering kwam de VVD dan ook met een reactie.  “Wethouder Bosman neemt de kritiek die de Berkellanders hebben op de PMD container niet serieus. Daarom dienen wij een motie in. Wij willen dat alle Berkellanders een tweede PMD container moet kunnen aanvragen als ze dat nodig vinden ongeacht de gezinssamenstelling”

Volgens de VVD wil de wethouder al helemaal niet aan een extra lediging, waar de meeste Berkellanders in hun reactie bij ons op de site en facebook pagina om vragen. Wel zegt de VVD: “Volgens wethouders Bosman komen er weinig klachten binnen over de PMD container. Daarom vinden wij dat er makkelijk een extra container kan komen voor diegene die dat wil, als wij Bosman mogen geloven zijn er dat dan toch niet veel. ” D66 had in een eerder stadium al laten weten te pleiten voor een extra container, deze partij zal de motie dan ook gaan steunen. 

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Heeft de Berkellander straks 4 containers voor de deur staan?”

  1. Die pmd zakken niet meer gebruiken en alles plat trappen scheelt een hoop ruimte die zakken bevatten een bult lucht wat allemaal verloren ruimte is

  2. Niet voor iedereen een oplossing maar voor vele wel!Misschien is het uitdelen van een Stevige Afval pers het overwegen waard. Het is i.i.g. Goedkoper dan een container. Het Bespaart afvalkosten ! Stevige Afval stamper, voor het persen van huishoudelijk afval in de kliko. Afvalpers met verstelbare persstang. Verkleint het volume (van 100 naar max 33%) . Voor containers van 80 tot 360 liter dus ook voor uw grote (240 l) of kleinere (140 liter) kliko minicontainer. Nieuw in de doos !! Zeer eenvoudig in gebruik en met weinig kracht kunt u veel meer afval in uw container bergen. U hoeft niet meer in de Kliko te klimmen, maar kunt dit (zonder gevaar voor eigen leven) makkelijk aan stampen. Het scheelt u jaarlijks veel geld, omdat u de container niet zo vaak hoeft aan te bieden. Die € 30,- is dan ook snel terug verdient !!

    https://www.vraagenaanbod.nl/producten/id33235-Grote_partij_afvalpersen_te_koop.html

  3. Misschien voor vele en ook nog eens goedkoper dan een container een Stevige Afval pers. Bespaart afvalkosten ! Stevige Afval stamper, voor het persen van huishoudelijk afval in de kliko. Afvalpers met verstelbare persstang. Verkleint het volume (van 100 naar max 33%) . Voor containers van 80 tot 360 liter dus ook voor uw grote (240 l) of kleinere (140 liter) kliko minicontainer. Nieuw in de doos !! Zeer eenvoudig in gebruik en met weinig kracht kunt u veel meer afval in uw container bergen. U hoeft niet meer in de Kliko te klimmen, maar kunt dit (zonder gevaar voor eigen leven) makkelijk aan stampen. Het scheelt u jaarlijks veel geld, omdat u de container niet zo vaak hoeft aan te bieden. Die € 30,- is dan ook snel terug verdient !!

    https://klikostamper.nl/

  4. @Harm: papier wordt door verenigingen ingezameld. Deels met trekkers en wagens die door de vrijwilligers beschikbaar worden gesteld. Met papiercontainers wordt dat lastig.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven