Jongerenraad thema avond Bruistcafé wonen

BERKELLAND – Afgelopen vrijdag was het eerste evenement van de Jongerenraad Berkelland een feit. Samen met Jimmy’s Berkelland, Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Bruist Gelderland en Spectrum Gelderland organiseerde men een thema-avond voor jongeren uit Berkelland en omstreken genaamd Bruistcafé Wonen. Tijdens deze thema-avond stond het onderwerp wonen voor jongeren in de Achterhoek centraal. Wij danken Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en Jeroen Schreurs van de Plannenmakerij en Oldschool hartelijk voor hun verfrissende presentaties.

Stefanie Vrieze van CPO heeft een presentatie gegeven over collectief particulier opdrachtgeverschap, een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouw-project. Onlangs is er in Beltrum een CPO Project afgerond. Brent Nijhuis vertelde over het mooie CPO nieuwbouwproject waar hij onderdeel van was samen met tien andere jongeren in de kleine kern Beltrum.

Jeroen Schreurs van de Plannenmakerij en Oldschool was de laatste spreker van de avond en wist alle aanwezigen te inspireren door te vertellen over de woonprojecten die hij ontwikkeld voor jongeren. Oldschool is één van deze projecten waarbij Jeroen de karakteristieke oude school aan de Zonnebrink laat omtoveren tot een modern B&B Hotel en huurappartementen voor creatieve jongeren. Eén van de missies van Jeroen is woongelegenheid voor jongeren creëren in de Achterhoek zodat niet alle Achterhoekse talenten uitvliegen naar het Westen omdat er in de Achterhoek geen passende woonruimte voor deze doelgroep is.

Bruistcafé werd afgesloten met een informatiemarkt waar  ProWonen, Univé, Stichting Tussenstaphuis, Gemeente Berkelland, Gemeente Aalten, Gemeente Winterswijk en mevrouw Kasteel van Oma’s advies aan meewerkten

De Jongerenraad heeft de thema-avond wonen als een zeer vruchtbare avond ervaren en veel inspiratie opgedaan. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven