Oriëntatie cursus Muziekschool Berkelland

BORCULO – Het Segnocollectief start in de eerste week van november weer met muzieklessen voor de kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool, de Oriëntatie cursus.Tijdens deze cursus van 15 lessen gaan de kinderen samen aan de slag met het maken van muziek en alles wat daar bij komt kijken, ook zullen de kinderen kennis maken met diverse instrumenten.In aansluiting op de Oriëntatie cursus kunnen leerlingen 3 lessen te volgen op een instrument naar keuze. Indien mogelijk krijgt de leerling een instrument mee naar huis om te oefenen.De Oriëntatie cursus wordt op verschillende locaties in Berkelland op maandag en vrijdag. De cursus wordt gegeven door Dorien Jansen Venneboer.

Samen muziek maken geeft kinderen veel plezier. Maar dat is nog niet alles. Onderzoek toont aan dat muziek maken een positief effect heeft op schoolprestaties. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen en bevordert concentratie, discipline en doorzettingsvermogen. Bij het samen muziek maken leert uw kind ook rekening te houden met anderen en wordt de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden gestimuleerd.

In de hersenen van uw kind gebeurt van alles als hij/zij creatief bezig is. Op jonge leeftijd worden er verbindingen gemaakt in de hersenen die je heel je leven nodig hebt. Door actief met muziek bezig te zijn neemt de corpus callosum in volume toe, dit is de verbinding tussen linker en rechter hersenhelft. Hierdoor kunnen beide hersenhelften beter met elkaar samenwerken, hier heb je je leven lang profijt van.

U kunt uw kind tot 1 november aanmelden voor de oriëntatiecursuslessen op de website www.segnocollectief.nl, “Oriëntatie cursus”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven