Prachtig aangeklede verlichte avondwandeling Markvelde

MARKVELDE/NEEDE/NOORDIJK – Met ruim 2000 wandelaars kijkt Markvelde terug op een geslaagd weekend. De regen van vrijdag beloofde in eerste instantie niet veel goeds, maar gelukkig werd het tegen de avond aan droog en kwamen toch nog veel wandelaars naar het Noordijkerveld. Want de creatieve organisatie heeft dit jaar weer een andere route met een nieuwe startlocatie gevonden.  De wandeltocht van 5 kilometer langs honderden waxinelichtjes startte dit jaar aan de Noordijkerveldweg. De route ging via kavelpaden, weilanden en bosranden in de richting van de zandvang waar de Buurserbeek overgaat in de Schipbeek. Hier was in een prachtig aangeklede schuur de koffiestop met muziek van de Markveldse harmonicaspelers. Via een smal bruggetje stak je de beek over en volgde men de met vele waxinelichtjes aangegeven route verder in het donker.

Onderweg kon je vele uitbeeldingen van het thema “Sprookjesachtig” bewonderen. Onderweg zag je Sneeuwwitje, Assepoester, Roodkapje en jungle book voorbij komen. Maar ook zijn er door de verschillende Markveldse buurten die de route aangekleed hebben bijzonder creatieve uitstapjes gemaakt in dit thema. Bij de pauzestop had de scoutinggroep Neede een mooie en echt werkende zweefmolen gebouwd er stond een echte sprookjesboom die kon praten en onder het genot van een drankje kon je luisteren naar gezellige live muziek. Onderweg liep je nog een drietal heksen tegen het lijf, die een wel hele bijzondere soep kookten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven