Ruurlose bieb wordt opnieuw ingericht


RUURLO – De Bibliotheek Ruurlo wordt begin november opnieuw ingericht. Met name de vloer moet aangepakt worden, reden om ook de inrichting te wijzigen. Van 4 t/m 15 november is de Bibliotheek dan ook gesloten. Activiteiten als Boekjes & Babbels, taalhuis, BIEBlab Kunstwijs en cursussen gaan wel door.

Nieuwe inrichting
“Vervangen van de vloerbedekking is nodig”, aldus manager dienstverlening Lynn Karsijns van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. “Doordat toch alles van de plek moet is het een mooie gelegenheid om de inrichting ook aan te pakken, aangezien het gebouw steeds meer functies in zich herbergt. Zo gebruikt ‘t Dorpshuis de Bibliotheek een aantal dagen als ontmoetingsplek. Daarnaast wordt de Bibliotheek steeds meer een plek waar aan taal- en digitaalvaardigheden wordt gewerkt. We hebben nu de kans om alles goed in te delen”, aldus Karsijns.

Activiteiten gaan wel door
Gedurende de twee sluitingsweken is het niet mogelijk om boeken te lenen of bijvoorbeeld de krant te lezen. Geplande activiteiten als Boekjes & Babbels, BIEBlab Kunstwijs, computercursussen en taalhuisactiviteiten gaan gewoon door. Ook de activiteiten van het Repaircafé, de Voedselbank en ’t Dorpshuis vinden doorgang. Bezoekers van deze activiteiten kunnen via de deur aan de Wildenborchseweg, normaliter de nooduitgang, naar binnen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven