Schotse hooglanders met vuurwerk bekogeld in Borculo

BORCULO – Ongetwijfeld heb je ze weleens gezien, de schotse hooglanders (koeien) die aan de Berkel in Borculo wonen. Zij leven daar rustig en ongestoord zou je zeggen. Zaterdag 12 oktober werd er echter een jongeman op heterdaad betrapt terwijl hij de dieren met vuurwerk bekogelde. “Met kattenkwaad uithalen heb ik geen probleem” zegt Ans Smeenk “maar met een paar keer vuurwerk gooien naar deze schotse hooglander wel.” Zij zag de jongeman het vuurwerk gooien, hij wist kennelijk maar al te goed dat hij fout bezig was “toen hij mij zag ging hij er als een haas vandoor.” Ans maakte een paar foto’s, op een aantal van de foto’s is duidelijk te zien dat de vuurwerkdampen nog aan het optrekken zijn. Volgens haar hebben de dieren verder niets overgehouden aan deze aanval, toch is ze van mening dat de jongeman op zijn gedrag dient te worden aangesproken. Weet jij wie deze jongeman geweest kan zijn? Wellicht kun je hem via zijn ouders aanspreken op dit gedrag.

Enige weken terug maakten wij ook al melding van vuurwerk overlast in Borculo. Toen kwamen hier veel reacties op binnen.

Foto’s: Ans Smeenk

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Schotse hooglanders met vuurwerk bekogeld in Borculo”

  1. Gatverdarrie….wat een zielige portretten zijn dat die dit doen….stoer hoor….weerloze dieren pesten….wat voor opvoeding hebben de lui gehad ,niks waarschijnlijk

  2. Misschien heeft deze jongeman hulp nodig?
    Want wellicht ooit een potentieel gevaar voor een veilige/beschaafde samenleving?
    Omdat de grens tussen dierenmishandeling/kwelling (van het kaliber levende vliegen pootjes uittrekken) naar uiteindelijk mensenmishandeling/kwelling voor sommigen van ons niet/nauwelijks bestaat

  3. Diep triest dit. Snap zulke mensen niet dat ze dit leuk vinden om te doen. Weerloze dieren treiteren

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven