Takkenweek voor kinderen uit Borculo, Beltrum, Haarlo, Gelselaar en Geesteren in volle gang


BERKELLAND – Stichting Muziek en Kunstwijs Berkelland organiseert voor de 4e keer de Takkenweek in Berkelland. Het initiatief van de Takkenweek is overgenomen van Cultuur Oost i.s.m. het Prins Bernard Cultuurfonds. Dit jaar vindt de Takkenweek plaats in Borculo op 21, 22, 23 en 24 oktober (herfstvakantie), bij Scouting Borculo, Diepenheimseweg 18a in Geesteren.

Wat is de Takkenweek
3,5 dag in de Herfstvakantie met kinderen op een prachtige plek onder begeleiding van beroepskunstenaars werken ze aan Beeldende Kunst en Theater. De Takkenweek 2019 speelt zich af in de omgeving rond het scoutinggebouw van Borculo. Het gebied biedt ruimte en mogelijkheden aan de kinderen om in de buitenlucht te werken aan beeldende kunst en theater. Op maandag is er gestart met Land-art, de kinderen werken met natuurlijke materialen uit de omgeving. Ook komen andere materialen aan bod. Men maakt ook zelf de attributen voor de uiteindelijke rondreizende voorstelling. Voor de voorstelling wordt er vanuit de ideeën van de kinderen gewerkt.

Voor wie en wanneer
21 kinderen uit Borculo, Beltrum, Haarlo, Geesteren en Gelselaar nemen deel aan de Takkenweek. Het is voor kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisscholen.

De Takkenweek wordt gehouden bij Scouting Borculo, gelegen aan de Oude Diepenheimseweg 18a in Geesteren. De Takkenweek is maandag 21 oktober gestart om 13.00 – 16.30u, morgen (dinsdag 22 oktober) van 9.30 – 16.30u, woensdag 23 oktober van 9.30 – 16.30u en donderdag 24 oktober van 13.00 – 21.00u.

Op donderdagavond 24 oktober is er om 19.00u een voorstelling/ presentatie waar de ouders, broertjes, zusjes, opa´s en oma´s, vrienden en vriendinnen komen kijken naar de reizende voorstelling en de creaties die de kinderen hebben bedacht en zelf spelen.

Wie zijn de kunstenaars
Theatermaakster Susan Waanders en Beeldend kunstenaar Mirjan Koldeweij zijn deze week in de vrije natuur aan het werk met de kinderen. Beiden hebben ervaringen in het maken van professionele kunst.

Bent u geïnteresseerd of wilt u naderen informatie, bel of mail naar:

Mirjan Koldeweij
06 3089 3026
[email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven