Tamme Kastanjes winnen Dorpskwis Gelster

GELSELAAR – Zo’n 250 mensen kwamen vrijdagavond af op de finale avond van de Dorpskwis Gelster. Speciaal voor deze gelegenheid was er in het weiland tegenover het Dorpshoes een tent geplaatst. Vorige week hadden 18 teams gestreden tegen elkaar. Een boek vol met vragen en doe opdrachten moest toen worden door gezwoegd. De organisatie, bestaande uit Erna Koeslag, Mariska Eeftink, Bert Hondorp en Wim Kossink had afgelopen zondag alles al nagekeken. Vanavond maakten zij een voorlopige tussenstand bekend. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door een eindopdracht die alle teams vanavond in de tent kregen. Er was een Mystery Guest aanwezig welke geraden moest worden.

Het team van De Brasjes wist als enige de Mystery Guest te raden. De Ruurlose zanger Hein Migchelbrink had zich laten strikken als Mystery Guest. De Brasjes kregen daar 100 punten voor, dit mocht echter niet baten. Bij de opdrachten van vorige week was er een onderdeel niet reglementeer uitgevoerd, waardoor zij strafpunten hadden gekregen. De Brasjes eindigden uiteindelijk op de derde plek. Het team Oarnink werd tweede, maar de Tamme Kastanjes werden eerste en wonnen daarmee de eerste editie van de Dorpskwis.

Erna Koeslag was na afloop dol enthousiast “We hebben een geweldige winnaar, de hele tent is enthousiast” zegt Erna Koeslag “helaas kon mede organisator Wim Kossink er vanavond  wegens gezondheidsonstandigheden niet bij zijn, maar we hebben de opening voor hem gefilmd, tevens heeft de hele tent op hem geproost”  De organisatie werd zelf ook nog even in het zonnetje gezet “We kregen van de teamleiders nog een kleine opdracht en uiteindelijk een super leuk bedankje en bos bloemen” aldus Erna Koeslag “wat een saamhorigheid heeft deze Dorpskwis gebracht in het dorp, dit succes heeft ons doen besluiten om een tweede editie te gaan organiseren, dit gaan we doen in het voorjaar van 2021” 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven