Thema-avond “Kiekuut” voor ondermijning in het buitengebied

BERKELLAND – Het buitengebied is uitermate kwetsbaar geworden voor ondermijning. De onderwereld dringt op steeds meer manieren de bovenwereld binnen. Er komen bij de Gemeente Berkelland signalen binnen dat er mensen in het buitengebied van Berkelland worden benaderd om voor een geldbedrag een schuur te bouwen of verhuren. Daarom organiseert de Gemeente  een avond hierover.

Thema-avond
Op woensdagavond 16 oktober 2019 organiseert de gemeente Berkelland een avond over georganiseerde en ondermijnende criminaliteit en algemene veiligheid. Dat doet men samen met het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en het centrum voor criminaliteitspreventie (CCV), politie en brandweer. De avond vindt plaats bij HCR Prinsen aan de Eibergseweg 13 in Haarlo. De avond is vrij toegankelijk voor alle Berkellandse inwoners. De inloop is vanaf 19.30 uur en start om 20.00 uur.

Het onzichtbare zichtbaar maken
‘KIEKUUT, Je gaat het pas zien als je het door hebt’ is het centrale thema van de bijeenkomst. Denk aan een ondernemer zonder klanten, een autobedrijf dat overdag nooit open is of een boerenschuur die wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Criminelen maken vaak gebruik van de anonimiteit van bedrijven of particulieren in het buitengebied als dekmantel voor illegale praktijken. Goedwillende burgers kunnen hier ook het slachtoffer van worden. Tijdens de bijeenkomst gaan we verder in op dit thema, waarbij aan de hand van voorbeelden uit de praktijk het ‘onzichtbare zichtbaar’ wordt gemaakt.

Aanmelden
Aanmelden via Vincent van Dam: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven