Weerpraatje: Regenmeters goed gevuld

BERKELLAND – Eindelijk is er ook in de Achterhoek eens een redelijke hoeveelheid regen gevallen. Deze maand zitten we al op zo’n 75 mm (normaal de totale hoeveelheid voor oktober) en ook in september was er al zo’n 70 mm gevallen. Het noordwesten van Nederland blijft overigens koploper met ruim het dubbele! In de meeste sloten en beken hier kunnen we zien dat dit nog lang niet genoeg is, maar het is in ieder geval meegenomen. Ook de komende dagen komen daar nog wat mm’s bij. Pas vanaf zondag lijkt het wat droger weer te worden. Hoewel zondag tijdens de survival een regengebied in Duitsland dichtbij de grens langs trekt, ziet het er vooralsnog naar uit dat het dan droog is. De temperatuur blijft op een normaal niveau voor deze tijd van het jaar, gemiddeld 15 graden en in de nachten 10 graden.

Weerpraatje wordt verzorgd door Hans Toutenhoofd

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven