Berkelland wil “eigen” agenten terug


BERKELLAND – De politie in Oost Nederland is verlamd. Een deel van de agenten moet op dit moment opdraven om in het westen van het land te zorgen voor de beveiliging van advocaten, rechters en officieren van justitie. Na een reeks aanslagen worden zij sinds een aantal weken streng beveiligd. Hiervoor worden agenten uit Oost Nederland ingezet, met als gevolg dat er veel te weinig agenten zijn in het Oosten. Gisteren spraken meerdere burgemeesters hun zorgen uit. Burgemeester Joost van Oostrum sprak ook zijn zorgen uit “In Berkelland hebben we deze zorgen ook. Vanuit het toch al niet zo ruim bedeelde basisteam Achterhoek Oost zijn er politiemensen elders aan de slag. Die capaciteit kunnen wij structureel niet missen” zegt de burgervader van Berkelland. De burgemeesters hebben aangegeven dat de marechaussee of particuliere beveiligingsbedrijven de beveiliging maar moeten overnemen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven