Brand Parallelweg Neede snel onder controle

NEEDE – Vrijdagavond 8 november werden de hulpdiensten opgeroepen om naar de Parallelweg in Neede te komen. Een opslagruimte stond daar in brand. Er was sprake van veel rookontwikkeling, de brandweer adviseerde Needenaren die last hadden van de rook dan ook hun ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten. In verband met de waterwinning werd er ook een WTS 500, ook wel Groot Watertransport genoemd, ingezet.  Dit is een systeem waarmee de brandweer grote hoeveelheden bluswater over grote afstanden kan transporteren. Het systeem wordt ingezet bij branden op een locatie waar te weinig bluswater voorhanden is. Tevens werd er een waterwagen in gezet. Lang had de brandweer niet nodig, rond half negen kon het sein brandmeester worden gegeven.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven