Burgemeester en wethouders op bezoek bij Eijgenhuijsen Precisievervoer in Ruurlo

RUURLO – Afgelopen dinsdag, 19 november, bracht het college van burgemeester en wethouders van Berkelland een bezoek aan Eijgenhuijsen Precisievervoer in Ruurlo. Het college werd gastvrij ontvangen door Willem Eijgenhuijsen, directeur/eigenaar, Marcel Reurink, managing director en Madien Smeenk, facilitair coördinator. Na een uitgebreide presentatie van het bedrijf werd het college rondgeleid door de verschillende hallen die de hoofdlocatie van Eijgenhuijsen in Ruurlo rijk is. Een prachtig bedrijf binnen de grenzen van Berkelland. Eijgenhuijsen is in 1910 opgericht als kolenhandel in Amsterdam. In 1913 veranderde de koers en werd Eijgenhuijsen een verhuisonderneming. De jarenlange ervaring in het verhuizen leidde in 1971 tot een toevoeging aan de naam, namelijk Precisievervoer.

Na omzwervingen via Amsterdam, Weesp en Zeist is het familiebedrijf Eijgenhuijsen in 1987 verhuisd naar Ruurlo. Het bedrijf, met een vestiging in Den Bosch en een overslagpunt in Drachten, heeft 115 mensen in dienst. En kent een wagenpark van 22 trucks, 5 bestelwagens en 10 vrachtwagens via partners.

Machinetransport
Eijgenhuijsen ontzorgt de totale logistiek van machinetransport. Het gaat om opslag, pré-installatie, het vervoer, plaatsing van de apparatuur op de werkplek, installatie op locatie en men geeft desgewenst een gebruikersinstructie. Ook wordt ‘oude apparatuur’ mee retour genomen. Voorbeelden zijn multifunctionals (kopieerapparatuur), maar ook medische apparatuur, die vervoerd en op de locatie geïnstalleerd wordt door medewerkers van Eijgenhuijsen.

Professionals
Het bedrijf investeert veel in training en toerusting van eigen personeel. Bij Eijgenhuijsen werkt men niet met chauffeurs, maar met professionals die vooraf weten welke uitdaging ze aan gaan bij het plaatsen, monteren en gebruiksklaar afleveren van waardevolle producten. Men streeft naar de hoogst mogelijke kwaliteit in het hele traject. Van het maken van een afspraak tot het transport, assemblage, installatie op locatie en nazorg.

Partner Europees netwerk Teneso
Eijgenhuijsen is ook dé Nederlandse partner van het Europese netwerk Teneso (Technical Network Solution). Teneso is opgericht door marktleiders uit Europa op het gebied van specialistisch transport en distributie. Het bedrijf kan op die manier in elk land binnen Europa de beste oplossing voor high-tech transport en logistieke service aanbieden.

Innovatie
Eén van de vele innovaties die Eijgenhuijsen heeft doorgevoerd is de toepassing van machine pendel pallets in het proces, een speciale tooling om kwetsbare machines te kunnen vervoeren.
Zo’n 5 jaar geleden is samen met het Borculose bedrijf Meilink B.V. een pallet voor het vervoer van machines ontwikkeld. De pallet is voorzien van een geïntegreerde afrijplaat en verstelbare wanden, waardoor apparatuur passend, goed beschermd en efficiënt vervoerd kan worden.

Duurzaamheid
Het bedrijf wil bijdragen aan een toekomstig duurzame leefomgeving. Het heeft meegedaan aan de Doe-scan (duurzaamheidscan voor bedrijven) en heeft actief de uitkomsten van de scan doorgevoerd. Overal is Led-verlichting aangebracht, zijn energieslurpende apparaten vervangen en is het dak voorzien van zonnepanelen.

Daarnaast bestaat het wagenpark uit EURO-6 voertuigen en de chauffeurs zijn opgeleid om zuinig te rijden. Speciale kastjes meten het rijgedrag en de CO2-uitstoot. Ook bij de planning wordt gekeken naar de meest efficiënte route. Zoveel mogelijk uitlevering en zo min mogelijk kilometers rijden.

 

Foto en tekst: Gemeente Berkelland

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven