Controle bij De Goede Hoop in Eibergen

EIBERGEN – Camping de Goede Hoop heeft dinsdag 5 november 2019 bezoek gehad van een groot aantal handhavers. Gemeente, politie, provincie en Openbaar Ministerie werken in Gelderland samen om het recreatieve karakter van vakantieparken te waarborgen, onder de naam ‘Ariadne Project’. Het betrof een integrale controle op bewoningsvormen en bewoners. Zo werd gecheckt wie er op het park verblijven en of de regels worden nageleefd. Bij de actie werden alle mensen die het park verlieten gecontroleerd. Daarnaast was er een controle van chalets en vakantiewoningen. Het controle- en handhavingsteam van het Ariadne Project wil ongewenste situaties terugdringen, zoals woonsituaties in strijd met het bestemmingsplan. Zo is permanente bewoning een bekend fenomeen op vakantieparken. Ook het huisvesten van (buitenlandse) werknemers is vaak in strijd met de recreatieve bestemming. Daarnaast is het denkbaar dat het team zicht krijgt op mensen die zorg nodig hebben. Ook is gecontroleerd op nog te betalen incasso’s en boetes. De actie is rustig verlopen. Er zijn gesprekken gevoerd met mensen die het park verlieten en met mensen in de chalets. De betrokken handhavers werken aan een rapportage van de bevindingen.

Foto Gemeente Berkelland

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven