De week van de Mediawijsheid op VSO de Triviant

NEEDE – Van 8 tot en met 15 november stond de Week van de Mediawijsheid op het programma. Deze landelijk geplande projectweek is een initiatief van Mediawijzer.net. Ook op VSO de Triviant in Neede stond een week lang media en mediawijsheid centraal. De week heeft als doel aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren. Diverse scholen in Nederland doen mee aan de Week van de Mediawijsheid.
VSO de Triviant is een school waar leerlingen met een beperking kunnen groeien naar een passende plaats op de arbeidsmarkt.

Afgelopen week zijn leerlingen op excursie geweest naar onder andere RTV Sternet in Haaksbergen, REGIO8 in Ulft en AC Het Centrum in Lichtenvoorde. Leerlingen hebben hier gezien hoe media werken en hebben dit ook zelf ter plekke kunnen uitproberen.  Op VSO de Triviant zijn ook verschillende workshops aangeboden, zoals V.R. en A.R, Just Dance, digitaal muziek maken en fotobewerking. Voor de liefhebber is zelfs een FIFA-toernooi georganiseerd!
Ook zijn alle groepen van VSO de Triviant nog bezig geweest met het maken van een vlog. Een vlog is een opgenomen filmpje met een digitaal apparaat, zoals een tablet, mobiel of camera.

Vol enthousiasme zijn deze vlogs in alle groepen opgenomen en bewerkt via de computer.  Op vrijdagmiddag 15 november is de Week van de Mediawijsheid gezamenlijk afgesloten in de centrale hal van de Triviant. In de hal kwamen alle groepen bijeen om de vlogs van iedere groep te bekijken. Een aantal leerlingen uit de bovenbouw hebben hierbij gezorgd voor de aankondiging en presentaties van de vlogs.  Met name dankzij de inzet en creativiteit van alle leerlingen zijn het fantastische eindproducten geworden. De week van de Mediawijsheid op VSO de Triviant is hiermee succesvol afgerond!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven