‘December in the House’ in De Oude Mattheüs Eibergen

EIBERGEN – Op zaterdag 30 november wordt om 19.30 uur met een publieksactie van de toren van De Oude Mattheüs in Eibergen het startschot gegeven voor een maand vol activiteiten. De burgemeester Joost van Oostrum zal de openingshandeling verrichten, waarna de Big Band Berkelland zorgt voor muziek. Gedurende gehele decembermaand is er een permanente tentoonstelling van de kunstkring Berkelland B-Art. De activiteiten en events zijn de hele maand gratis toegankelijk.

Festival van lezingen en liederen
De advent wordt zondag 1 december om 10 uur ingeluid door de midwinterhoorngroep Eibergen. Daarna brengt een gelegenheidskoor uit de kerken van Neede en Eibergen- Rekken een festival van lezingen en liederen voor Advent. De Nederlandse teksten zijn geschreven door Sytze de Vries op melodieën van Engelse hymnen in bewerkingen van Dirk Zwart. De koor – en samenzang wordt geleid door Annemarie Westhuis. Instrumentale ondersteuning door Marty Herlaar (piano) en Grietje Hensens (orgel). De viering is gratis toegankelijk.

1000 Kraanvogels vouwen
Maandag 2 december wordt van 10-12 uur in de HUVE een begin gemaakt met het vouwen van 1000 origami kraanvogels. Het getal 1000 brengt geluk. De kraanvogels gaan De Oude Mattheüs sieren. Iedereen kan meedoen, er zijn geen kosten aan verbonden. Ook op maandag 2 december is er van 19-20 uur een open repetitie van de Cantorij van De Oude Mattheüs.

Marktconcert
Dinsdag 3 december 11.30 uur wordt in De Oude Mattheüs een marktconcert gegeven door de organiste Ina Broekstra. Sfeervolle Sinterklaasliedjes en oude Adventsliederen tovert Ina tevoorschijn uit het van Leeuwenorgel. Het concert is gratis toegankelijk.

Winterconcert Excelsior
Zaterdag 7 december om 20.30 uur is het de beurt aan muziekvereniging Exelsior met het koor Timeless voor een sfeervol winterconcert In De Oude Mattheüs. Het concert is gratis toegankelijk.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven