Filmavond in de Bibliotheken Neede en Borculo


NEEDE/BORCULO – Op donderdagavond 7 november, vanaf 20.00 uur, is in de Bibliotheek Neede de film ‘The Leisure Seeker’ te zien. Een avondje later, vrijdagavond 8 november (eveneens vanaf 20.00 uur) vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Borculo ‘The Wife’. Iedereen is van harte welkom! De toegangsprijs is €6,00 en leden van de Bibliotheek krijgen een euro korting.

The Leisure Seeker
Ella en John zijn beiden de zeventig al gepasseerd en worden geleefd door hun dokters en kinderen. Daar hebben ze op een gegeven moment zo genoeg van dat ze hun oude camper pakken, The Leisure Seeker, en beginnen aan een tocht dwars door Amerika. Intelligente en sympathieke roadmovie, gebaseerd op de gelijknamige novelle van Michael Zadoorian en vakkundig geregisseerd door de Italiaan Virzì (Il capitale umano), die de film alleen wilde maken als Sutherland en Mirren wilden meewerken aan de film.
Regisseur: Paolo Virzi
Met: Donald Sutherland, Helen Mirren

The Wife
Joan Archer is al veertig jaar getrouwd met succesvol schrijver Joseph Castleman, voor wie ze haar eigen ambities, dromen en carrière veertig jaar opzij heeft gezet heeft terwijl ze zijn losbandige escapades tolereerde. Het beeld dat de buitenwereld van hen heeft is echter gebaseerd op een leugen, en na al die jaren beginnen er barsten in de façade te ontstaan, juist wanneer Joseph op het punt staat de Nobelprijs voor literatuur in ontvangst te nemen. Dit ijzersterke, spannende drama over menselijke relaties en het vinden van een eigen stem is gebaseerd op het gelijknamige boek van Meg Wolitzer.
Regisseur: Björn L. Runge
Met: Glenn Close, Jonathan Pryce en Christian Slater

Programma en kaarten reserveren
Onder de naam CINEbieb vertonen vijf vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek in de wintermaanden maandelijks filmhuisfilms. In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete programma. Wilt u het totale overzicht van alle films zien, dan kunt u terecht op www.oostachterhoek.nl/cinebieb.
Toegangskaartjes voor de films zijn te koop op bovengenoemde website. De toegangsprijs is € 6,00, leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting.
Na de film wordt u een consumptie aangeboden en kunt u onder het genot van dit drankje nog even gezellig napraten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven