Groep 8 aan de macht deel 2

BERKELLAND – Op vrijdag 15 november grepen weer 7 scholen de macht in het gemeentehuis tijdens de bijeenkomst “Groep 8 aan de macht”. De groepen presenteerden hun eigen raadsvoorstellen, waarna de kinderraadsleden op de 2 beste voorstellen konden stemmen. Het bleek nog niet makkelijk om de 2 beste raadsvoorstellen uit te kiezen. Uiteindelijk kwamen OBS Noord en Daltonschool Sint Joris, beide uit Borculo, als winnaars uit de bus. Door hen werden de thema’s leefbaarheid en duurzaamheid op een leuke wijze gecombineerd.

OBS Noord stelde voor een groentetuin/moestuin op het schoolplein te maken. En met de opbrengst van hun eigen gekweekte groente en fruit een leuke activiteit te organiseren voor bewoners van het Andriessenhuis of andere eenzame ouderen uit de buurt. De leerlingen gaan de tuin zelf onderhouden, zodat ze leren tuinieren, maar ook een deel van de biologieles buiten kunnen volgen. Samen met de ouderen willen ze met hun eigen groente een lekkere maaltijd maken. Zo leren ze ook nog eens koken.

Daltonschool Sint Joris stelde voor om de kruidentuin in het gemeentepark op te knappen. De kinderen zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van zowel kinderen, volwassenen en de gemeente om van de kruidentuin weer iets moois te maken. Er kunnen dan weer buitenlessen gegeven worden samen met IVN over milieueducatie.

Alle leerlingen uit de groepen 7/8 van deze 2 scholen zullen zich dit schooljaar nog in zetten om de 2 voorstellen ook echt uit te gaan voeren.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven