Grote kerstboom “Sterren Stralen” wordt weer opgetuigd

BERKELLAND – December nadert. De maand dat jaarlijks de grote kerstboom van de actie ‘Sterren Stralen’ van Rotaryclub Neede weer verschijnt. Op het kruispunt Neede-Eibergen-Haaksbergen bij het voormalige danspaleis aan de inmiddels ‘oude N18’. Afgelopen zaterdag was dat weer het geval. Dit jaar werd voor het eerst de hulp van de media ingeroepen voor een geschikte boom. Daar kwamen een hoop reacties op. Met als resultaat dat zaterdag een mooie spar bij de familie Winters in Beckum uit de tuin werd gezaagd en getransporteerd naar de Sterren Stralen plek, waar deze met een hoogwerker op zijn plaats werd gezet. De actie Sterren Stralen trekt al jaren belangstelling met de verlichte boom. De opbrengst van de huis aan huis verkoop van de ‘Sterren Stralen kerstwens kaarten’ is voor ’kinderen in de knel’ in de regio. Vorig jaar zijn zo vierhonderd kinderen uit tweehonderd gezinnen in Haaksbergen, Neede en Eibergen verblijd met een mooi kerstcadeau. Ook dit jaar is weer het doel een groot aantal kinderen een mooi cadeau te bezorgen tijdens de feestdagen. Vorig jaar vierde Sterren Stralen haar vijftienjarig jubileum. Reden om de boom te versieren met grote strikken. Deze week wordt de boom opgetuigd met grote gouden ballen en verlichting. De verlichting wordt zaterdag 23 november aan het eind van de middag ontstoken door de burgemeesters van Haaksbergen en Berkelland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven