Jaap de Boer krijgt eerste groene lintje

BERKELLAND – De raadsfractie van GroenLinks Berkelland heeft in het voorjaar besloten om mensen of organisaties die zich in Berkelland inzetten voor milieu en duurzaamheid een Groen Lintje te geven. Na een oproep waren er 9 genomineerden. Een jury onder leiding van oud raadslid Stefan Nijhuis kwam tot de beslissing om aan Jaap de Boer het eerste Groen Lintje uit te reiken. Jaap heeft een project gestart met als doel om eerst in Berkelland maar zo mogelijk in heel Nederland het zwerfvuil op te ruimen. Hij stimuleert mensen door middel van een app om tijdens (dagelijkse) wandelingen zwerfvuil te verzamelen.  De app slaat aan veel Berkellanders hebben zich opgegeven en verzamelen het zwerfvuil.

De fractie van GroenLinks zal ook in de komende jaren het Groene Lintje blijven uitreiken. Stefan Nijhuis heeft inmiddels toegezegd ook in 2020 jury voorzitter te willen zijn. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven