RGV Gala ‘RGV goes to Hollywood’ een spectaculaire show

RUURLO – Film en acteerwerk, musicals, dans, popcorn, boeven en helden. Werkelijk alles werd uit de kast gehaald op zaterdag 23 november tijdens het RGV Gala in een overvolle sporthal ’t Rikkenhage. Samen met de professionele licht en geluidshow waande de bezoeker zich echt in Hollywood. Als je er niet was heb je echt een spektakel gemist. Van de allerkleinsten tot de jong belegen recreanten, iedereen deed vol enthousiasme mee aan het RGV Gala. De show was opgedeeld in twee stukken. ’s Middags waren de jongste leden aan de beurt en ’s avonds de oudere leden. Het ’toneel’ was zo in stukken verdeeld dat er altijd een show te zien was. Gedragen door een spectaculaire lichtshow, overdonderend geluid en een drietal enorme led schermen vielen de toeschouwers van de ene verbazing in andere. Het publiek hoefde zich geen moment te vervelen.

’s Middags was de aftrap voor de turnselectie meiden op muziek van de zeven dwergen waarna onder meer Pippi Langkous, de Blues Brothers, Jungle Book, Rocky en Sister Act de revue passeerden. Ook mochten er een aantal gymnasten hun individuele oefening laten zien.

Stil werd het publiek van het optreden van de acrogym selectie die een aantal scènes uit de Netflix serie La Casa de Papel naspeelden. Maar liefst 19 meiden lieten een spectaculaire show zien met dans en acro-elementen waarbij er een aantal meiden hoog door de lucht vlogen.

’s Avonds kwam het spektakel o.a. in de vorm van Mama Mia, Police Academy, Grease, Cats, Hawaï 5-0 en Mary Poppins langs. De turnsters lieten strakke oefeningen zien en de trampoline springsters en springers maakten dubbele salto’s en sprongen tot aan het plafond. Beide shows werden gepresenteerd door showmasters Marieke Mijnen (voorzitter RGV) en Gerrit Woestenenk (trainer RGV) die er een mooi geheel van maakten.

Bij de Ruurlose Gymnastiekvereniging gebeurt veel meer dan vaak gedacht wordt. Niet alleen de traditionele toestellen kwamen deze dag voorbij, ook acrogym, trampoline springen en oefeningen op de tumblingbaan werden gedaan. Er werden zelfs banken aan evenwichtsbalken gehangen waarop turnsters hun kunsten vertoonden. Voor sommigen was het een hele strakke planning. Zo was trainer Niek Bosvelt er maar druk mee. Hij had ’s avonds de leiding over een meiden gymgroep, een jongens gymgroep, hielp tussendoor met op- en afbouwen en deed zelf ook mee met de dames en heren groep op de tumblingbaan.

Bovendien staken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen voorafgaand, tijdens en na deze show. Vooraf materiaal regelen, draaiboeken maken, alles op- en afbouwen, meedraaien bij de kassa en loten verkoop; er zijn heel wat mensen nodig om dit te realiseren. Wat moet een verenging beginnen zonder hen? En wat fijn om te zien dat er samen zo’n spektakel stuk aan de Ruurlose bevolking getoond kan worden.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven