Santiz: Toekomstbestendige ziekenhuiszorg voor alle Achterhoekers

ACHTERHOEK – Gisteren, donderdag 28 november, verscheen er een bericht op onze site over vergaande maatregelen welke genomen zouden worden in het Winterswijkse ziekenhuis. Op het artikel werd veel gereageerd, veel Berkellanders uitte hun zorgen. Santiz, de organisatie achter de ziekenhuizen in Winterswijk en Doetinchem kwam vrijdagavond met een reactie. Deze hebben wij hieronder geplaatst.

“Momenteel hebben het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk een vergelijkbaar zorgaanbod. Om alle inwoners van de Achterhoek ook in de toekomst bereikbare, betaalbare en kwalitatief goede zorg te blijven bieden, wil Santiz toewerken naar een sterker eigen profiel van beide locaties. Dit plan wordt de komende periode intern besproken. Aan de hand daarvan zal begin februari een besluit genomen worden.

Zowel Doetinchem als Winterswijk blijven Santiz locaties met allebei een 24/7 Spoedeisende Hulp (SEH), IC, CCU en Stroke Care. Zo zorgen we ervoor dat we alle klinische én spoedzorg goed en veilig kunnen waarborgen op beide locaties. Daarmee blijft Santiz voor alle inwoners van de Achterhoek bereikbaar voor acute zorg. Op beide locaties blijft het volledige aanbod bestaan van alle specialismen, met poliklinische zorg, diagnostiek en verpleegafdelingen. Ook het aanbod van de Santiz locaties aan de Gezellenlaan in Doetinchem en het Hageman Medisch Centrum in Eibergen verandert niet.

Wat verandert er?
De verandering gaat over bundeling van geboortezorg en klinische kindergeneeskunde op de nieuwe Santiz locatie aan de A18 vanaf 2025. De poliklinische zorg voor kinderen en de poliklinische geboortezorg blijft ook na 2025 aanwezig in Winterswijk. We hebben het vertrouwen dat dit de best mogelijke toekomstbestendige oplossing is voor ziekenhuiszorg voor alle Achterhoekers.

Vervolgstappen
We zijn gesprekken gestart met medewerkers en medisch specialisten over dit plan. Daarnaast gaan we ook in gesprek met onze ketenpartners en andere extern belanghebbenden. Op basis van de uitkomsten van deze gesprekken komt er een toekomstplan voor de komende tien jaar. Hier kunnen we in februari 2020 meer over vertellen.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven