Sfeervol winterconcert Excelsior en Timeless in Eibergen

EIBERGEN – Harmonieorkest Excelsior Eibergen en zanggroep Timeless Haarlo geven op zaterdag 7 december een sfeervol winterconcert in de oude Matheuskerk in Eibergen.

Het harmonieorkest zal prachtige muziek ten gehore brengen, passend bij de winter. Zo hoort u bijvoorbeeld Traveler van componist David Maslanka. Een overweldigend stuk muziek, gebaseerd op het laatste deel van het leven. Van energiek en technisch onmogelijk tot een medidatieve stilte met schitterende soli voor saxofoon, hobo, piano en dwarsfluit.

Heel bijzonder is de bewerking van een pianoconcert van een Russische componist door orkestlid Gijs te Velthuis. Hij heeft de originele partituren gearrangeerd voor harmonieorkest en saxofoonkwartet. Een groot karwei met indrukwekkend resultaat. Het saxofoonkwartet wordt gevormd door de orkestleden Hannah Wessels, Theo Elzinga, Tim Meulenbeld en natuurlijk Gijs te Velthuis zelf, maar er is ook meer filmische muziek van Eric Whitacre en uit Steven Spielbergs “Hook”. Ook zal het harmonieorkest zangsolist Mark van der Mierden begeleiden bij twee nummers, waaronder het songfestivalnummer Arcade van Duncan Laurence. Mark is de dirigent van zanggroep Timeless uit Haarlo, dat ook een deel van het programma voor haar rekening neemt.

Het koor Timeless bestaat uit circa twintig dames. Ze bestaan 20 jaar en vierden dat onlangs met een musicalconcert met als titel “Wat is mijn hart”. Op 7 december zingt het koor een selectie uit hun jubileumprogramma en natuurlijk zal Excelsior ook samen met het koor muziek op de planken brengen. Het concert past binnen project “December in the HOUSE”, waarbij de hele maand allerlei activiteiten in kerkgebouw worden georganiseerd om de veelzijdigheid ervan te laten zien. De Oude Matheus is deze maand volledig anders ingericht en vormt het sfeervolle decor van dit winterconcert. Het concert begint om 20.30 uur en de entree is vrij.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven